Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

REHİNE KRİZİ İLE İLGİLİ TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ!

REHİNE KRİZİ İLE İLGİLİ TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ!
11 Eylül 2018 10:33
127

Pendik’teki lisede rehine krizi! Zanlı teslim oldu… TSK’dan açıklama
 

İstanbul Pendik’te askerden izne gelen Umut D. bir lisede okul aile birliğinde çalışan nişanlısı Hümeyra K.’yı bıçakla tehdit ederek rehin aldı. Yapılan müzakere sonucu Umut D. ikna edilirken, olayın sebebinin kıskançlık krizi olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili TSK’dan son dakika açıklaması geldi.

İstanbul Emniyeti’ni harakete geçiren olay, Pendik’te bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 13.30 sıralarında meydana geldi.

 Er  Umut D. ile Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde memur olarak çalışan Hümeyra K. bir süre önce nişanlandılar.

İddialara göre, Hümeyra K. farklı bir isimle sosyal medya hesabını açtığını tespit eden Umut D. kıskançlık krizine girdi. Umut D. saat 13.30 sıralarında birliğinden kaçtığını söyleyerek nişanlısı Hümeyra K.’nın çalıştığı okula geldi.

Aralarında yaşanan tartışmanın ardından Umut D. nişanlısı Hümeyra K.’yı boğazını sıktıktan sonra bıçakla tehdit ederek rehin aldı.

Genç kadının Umut D. tarafından tuvalete kilitlendiği öne sürülürken, ihbar üzerine emniyet ve sağlık ekipleri okula gitti.

Sürdürülen müzakere sonucu Umut D. ikna edilerek teslim oldu. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

TSK’DAN PENDİK’TEKİ REHİNE KRİZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TSK’dan yapılan açıklamada “İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.