Dolar 32,5237
Euro 34,8431
Altın 2.488,16
BİST 9.537,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 21°C

OYAK’TAN ÜYELERE MEKTUP VAR!

OYAK’TAN ÜYELERE MEKTUP VAR!
30 Ekim 2017 21:19
1.366

Ordu yardımlaşma Kurumu (OYAK), bu gün üyelerine  e-posta yoluyla bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirme mektubunda, Pay Azaltımı ile Emekli Maaş Sistemi (EMS)’nden çıkış  takvimi konusunda bilgilere yer verildi. 

 

İŞTE OYAK’IN ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİ O  MEKTUP 

 

 

Sayın Üyemiz,
 
Emekli Maaşı Sistemi’nde (EMS) tercih değişiklikleri 205 sayılı OYAK Kanunu ve Emekli Maaşı Bağlanması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belirli dönem ve sürelerde yapılmaktadır. Uygulamalarla ilgili detaylar aşağıda sunulmaktadır. 
 

I- PAY AZALTIMI:

  EMS’de pay azaltımı işlemi yapmak isteyen üyelerimiz başvurularını 01 Kasım 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.   

  • Başvurular posta ya da elden OYAK Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak  “Katılım oranımı ../4’e düşürmek istiyorum.” ifadesini içeren dilekçelerle yapılabilecek olup dilekçe örneğine 01 Kasım 2017 tarihinden itibaren OYAK Web Sitesi, Online Üye Hizmetleri bölümünden ulaşılabilir.
  •  
  • Olağan Genel Kurul tarihine kadar üç yılı dolmuş/dolacak üyelerimizin pay azaltımından doğacak rezerv iadeleri, 2018 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul’dan sonra varsa üyenin OYAK’a olan borçları ve icra borçları mahsup edildikten sonra yapılacaktır. Bu üyeler Olağan Genel Kurul tarihine kadar taleplerinden vazgeçebilir, dilekçelerinde oran değişikliği yapabilirler.
  •  
  • Olağan Genel Kurul sonrası üç yılı dolacak üyelerimizin, pay azaltımından doğacak rezerv iadeleri, üç yılı doldurdukları ayın son 10 günü içinde varsa üyenin OYAK’a olan borçları ve icra borçları mahsup edildikten sonra yapılacaktır. Bu üyeler, rezerv ödemeleri yapılmadan önce taleplerinden vazgeçebilir, dilekçelerinde oran değişikliği yapabilirler.
  •  
  • Pay azaltımından doğacak rezerv iadesinin yapıldığı yıla ait kar payı tutarı 2019 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul’dan sonra ödenecektir.
  •  
  • Sistem’de katılım oranını azaltma hakkı sadece bir defa kullanılabilir. Bir kez katılım oranını azaltanlar tekrar talepte bulunamazlar.
  •  
  • Üyelerimize iade edilecek rezerv tutarı; pay azaltımının yapılacağı yılın 14 Ocak tarihli emsal tablosunda kendileri ile aynı hizmet yılı ve rütbeye sahip emsalin Sistem’e katılım oranına göre yatırması gereken tutar esas alınarak hesaplanmaktadır. Üyelerimizin kararlarını vermeden önce rezerv iadesi tutarlarını yaklaşık olarak öğrenmeleri tavsiye olunur.

     

II- SİSTEM’DEN ÇIKIŞ: 

  EMS’de çıkış yapmak isteyen üyelerimiz başvurularını 01 Aralık 2017 – 31 Aralık 2017tarihleri arasında yapabileceklerdir.    

  • Başvurular posta ya da elden OYAK Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak  “Emekli Maaşı Sistemi’nden çıkmak istiyorum.” ifadesini içeren dilekçelerle yapılabilecek olup dilekçe örneğine 01 Aralık 2017 tarihinden itibaren OYAK Web Sitesi, Online Üye Hizmetleri bölümünden ulaşılabilir.
  •  
  • Olağan Genel Kurul tarihine kadar üç yılı dolmuş/dolacak üyelerimizin, Sistem’den çıkıştan doğacak rezerv iadeleri, 2018 yılında yapılacak Olağan Genel Kurulu’ndan sonra, varsa üyenin OYAK’a olan borçları ve icra borçları mahsup edildikten sonra yapılacaktır. Bu üyeler Olağan Genel Kurul tarihine kadar taleplerinden vazgeçebilir veya pay azaltımı için şartlar sağlanıyorsa dilekçelerini pay azaltımına dönüştürebilirler.
  •  
  • Olağan Genel Kurul sonrası üç yılı dolacak üyelerimizin, Sistem’den çıkıştan doğacak rezerv iadeleri, üç yılı doldurdukları ayın son 10 günü içinde, varsa üyenin OYAK’a olan borçları ve icra borçları mahsup edildikten sonra yapılacaktır.  Bu üyeler, rezerv ödemeleri yapılmadan önce taleplerinden vazgeçebilir veya pay azaltımı için şartları sağlıyorsa dilekçelerini pay azaltımına dönüştürebilirler.
  •  
  • Sistem’den çıkış yapılan yıla ait kar payı tutarı 2019 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul’dan sonra ödenecektir.

 
Emekli Maaşı Sistemi Uygulama Tablosu
 
I-II.Pay Azaltımı veya Sistem’den Çıkış
 
Olağan Genel Kurul’a kadar üç yılı dolan/dolacak üyeler:

  Pay Azaltımı Sistem’den Çıkış
Başvuru Tarihi 01 Kasım 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 01 Aralık 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında
Rezerv Ödeme Tarihi 2018’deki Olağan Genel Kurul sonrası 2018’deki Olağan Genel Kurul sonrası
  Rezerve Ait Kar payı Ödeme Tarihi 2019’daki Olağan Genel Kurul sonrası 2019’daki Olağan Genel Kurul sonrası
Başvuru Şekli Dilekçe Dilekçe

 
 
     Olağan Genel Kurul sonrası üç yılı dolacak üyeler:

  Pay Azaltımı Sistem’den Çıkış
Başvuru Tarihi 01 Kasım 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 01 Aralık 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında
Rezerv Ödeme Tarihi Üç yılı doldurdukları ayın son 10 günü içinde Üç yılı doldurdukları ayın son 10 günü içinde
Rezerve Ait Kar payı Ödeme Tarihi 2019’daki Olağan Genel Kurul sonrası 2019’daki Olağan Genel Kurul sonrası
Başvuru Şekli Dilekçe Dilekçe

 
   ÖNEMLİ NOTLAR

  • Faks ve e-posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
  •  
  • Sistem’de kayıtlı olan tercihlerinde değişiklik yapmak istemeyen üyelerimizin bildirimde bulunmalarına gerek yoktur.

 
   Bilgi edinilmesini rica ederiz.