Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ÖLDÜ DENİLEN ALBAY HASTANEDE DİRİLDİ AMA…

ÖLDÜ DENİLEN ALBAY HASTANEDE DİRİLDİ AMA…
29 Şubat 2020 21:08
224

Öldü denilen albay, hastanede ‘dirildi’… Çareyi Küba’da buldu

Operasyon sırasında donan ve iki ayağında kapanmaz denilen yaralar açılan emekli Albay Feza Güllü çareyi Küba’da buldu. Kendi maddi imkânlarıyla sağ ayağını tedavi ettiren Feza Güllü, sol ayağı için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, ‘Çözümsüz sağlık sorunları Avrupa’dan daha düşük maliyetli olarak Küba’da tedavi edilebilir. Küba ile sağlık protokolü yapın’ talebinde bulundu. 

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en gözde komutanlarından biriyken FETÖ kumpaslarıyla 3. kez doğu hizmetine gitti. Erzurum Kesikköprü’de görevdeyken emrindeki tim ile kar ve fırtınaya yakalandı. -29 derecede dondu, öldü diye hastaneye kaldırıldı.

Burada yeniden hayata döndürülen Yarbay Feza Güllü, 3 ay yoğun bakımda kaldı. Tedavisi tamamlandı ancak her iki ayağında donmaya bağlı morarmalar oluştu, ardından da yaralar çıktı.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre Rusya ve Kanada’ya tedaviye gitti, sonuç alamadı. Küba’da 6 aylık tedaviyle sağ ayağı iyileştirilerek yaralar, kapatıldı. Sol ayağında yaralar ilerleyerek kemiklerinin görünmesine kadar gitti.

Sol ayağı için Küba’daki tedaviye gücü yetmeyen Güllü, 30 Ocak 2020 TBMM’ye ve CİMER’e “Küba ile karşılıklı sağlık protokolü yapılması” için dilekçe ile başvurdu. CİMER’den, “Türkiye Küba ile sağlık işbirliği için çalışıyor” cevabı geldi. Albay rütbesiyle TSK’dan emekli olan, iki çocuk babası Güllü, ölüm ile yaşam arasında geçen hikâyesini Hürriyet’e anlattı:

-29 DERECEDE DONDUM

“35 yıl üniformalı mesleki yaşantımda hiyerarşik hiçbir kusur etmedim. O dönem TSK içindeki FETÖ çetelerinin baskılarına ve sürgünlerine maruz kaldım. Şark görevimi yapmama rağmen 3. kez şark görevine gönderildim. 2003 yılında yarbay rütbesindeyken emrimdeki 26 asker ile Erzurum Kesikköprü bölgesinde 1300 rakımda görev yaparken tipi-kar ve fırtınaya yakalandık.

-29 derecede dondum, emrimdeki askerlerden bazıları da dondu. Kesikköprü’deki tank taburuna getirildiğimde burada tabur doktoru ‘eks (öldü)’ oldu diye rapor vermiş. Otopsi yapılmak üzere hastaneye gönderilmişim.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Önce askeri hastaneye, oradan ise Erzurum Atatürk Üniversitesi hastanesine götürülmüşüm. Burada 45 dakikalık çalışma ile kalbimi yeniden çalıştırarak beni hayata döndürdüler. 3 ay boyunca yoğun bakımda kaldım. Yeniden hayata tutunurken 2 bacağımda morarma, dolaşım sorunları başladı. Ankara’daki GATA’da tedavim devam etti, ancak her 2 bacağımda 3 yıl sonra damar patlamaları, yaralar oluşmaya başladı.

Cerrahi müdahale yapılamadığı için de Türkiye’de gittiğim birçok hastanede çözüm bulunamadı. ‘Bu üniformaya şerefimle hizmet ettim, hayatta olduğum sürece de hizmet etmeye devam edeceğim’ diyerek malulen emeklilik önerisini kabul etmedim.

Tedavi sürecimde albay rütbesini aldım, süreç içinde 35 yıllık hizmetimin ardından albay olarak emekli oldum.

2015 yılında tedavi amaçlı Rusya’ya gittim, ardından Kanada’ya. Ancak çözüm bulunamadı. Yurdumuzda ve anlaşmalı ülkelerde şifa bulamayınca Küba’ya gittim.

Küba Sağlık Bakanlığı’nın yabancılar için kurulu uluslararası hastanesinde 6 aylık tedavinin ardından sağ bacağımı kurtardılar. Türkiye ile Küba arasında sağlık anlaşması olmaması nedeniyle tüm tedavi giderlerini kendim karşıladım.