Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

O PİLOT 64 KEZ ARANMIŞ!

O PİLOT 64 KEZ ARANMIŞ!
8 Temmuz 2018 08:36
109

Darbe sanığı pilot kontörlü telefonlardan 64 kez aranmış
 

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 460 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 460 sanığın yargılandığı davada sanık savunmaları alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada olay tarihinde Konya 3. Ana Jet Üssü’nde helikopter pilotu olarak görev yapan eski üsteğmen Abdülsamed Kara, 15 Temmuz’da izinli olduğu için memleketine doğru yola çıkmak üzereyken filo komutanı Alparslan Şahin’in kendisini aradığını beyan etti.

Garnizon terk iznini iptal edip filoya döndüğünü anlatan Kara, Üs komutanın Yalova’da bir görev olduğunu ancak yazılı olmadığından içeriğinin gidilen yere bildirileceğini söylediğini ileri sürdü.

Kara, Konya’dan saat 18.00 sıralarında kuleden kalkış izni alarak Yalova’ya uçuş gerçekleştirdiklerini ve kendisinin bu uçuşta yardımcı pilot olarak görev yaptığını belirtti.

Yalova Meydan Komutanlığı’na saat 19.30 sıralarında iniş yaptıklarını ifade eden Kara savunmasını şöyle sürdürdü:

“Yalova Meydan Komutanlığında bizi Kenan Comart binbaşı karşıladı. Ardından brifing yapmak için 5. Filo’da toplandık. Brifingde terör saldırısı ihtimali olduğu konuşuldu. Daha sonra odada bulunan Fatih Özcan’ın emriyle saat 22.00 civarı iki helikopter kalkış yaptık.

Kalkıştan sonra Samandıra’dan komandoları alıp Fenerbahçe Orduevine, oradan da Moda Düğün Salonunun otoparkına ilk helikopter olarak iniş yaptık. Bir süre sonra yakıt ikmali için Atatürk Havalimanı’na indik.”

Kara, daha sonra Hava Harp Okuluna gittiklerini, orada saat 06.30’a kadar uyuduğunu, daha sonra verilen emir üzerine Akıncı Üssü’ne geçtiklerini belirtti.

Akıncı Üssü’nde bir müddet kaldıktan sonra emniyet güçlerine teslim olduğunu ifade eden Kara, tahliye talebinde bulundu.

Sanık Kara, çapraz sorgusu sırasında kardeşinin telefonunda “ByLock” bulunduğuna dair bilgisi olup olmadığı yönünde sorulan soruya cevap vermedi

– Mahrem imamlarla irtibat kontörlü hattan

Duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Mehmet Yurdakul hakkındaki ek iddianamelerin dava dosyasıyla birleştiğini ve bu kapsamda Yurdakul’un savunmasını alacaklarını bildirdi.

Başkan Giray, mahkemeye gelen ek iddianameye göre sanık Yurdakul’un Diyarbakır’da görev yaptığı sırada FETÖ’nün mahrem imamları tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arama yöntemiyle arandığını bildirdi.

Sanığın Diyarbakır Kayapınar Mahallesi’nde ikamet ettiği 20 Haziran 2013 tarihinden başlamak üzere Abdullah Ç. adına kayıtlı kontörlü hattan 22 defa, Ekrem E. adına kayıtlı hattan 42 defa arandığını belirten Başkan Giray, sanık Yurdakul’a savunma yapıp yapmayacağını sordu.

Darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombaladığı tespit edilen eski pilot üsteğmen Yurdakul, iddiaları kabul etmediğini belirterek savunma yapacağını belirtti.

Sanık Mehmet Yurdakul, Diyarbakır’da görev yaparken örgütün sivil imamları tarafından ankesörlü telefondan arandığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

“Geçmiş tarihler olduğundan net hatırlamıyorum. Kargo gelmiştir. Adam arıyor ‘kargonuz var’ gelin, alın diye. Mahrem imamla ben ne konuşmuşum? Hangi eylemi gerçekleştirmişim? Aranan görüşmeleri hatırlamadığımdan bu iddialara bir şey demiyorum. 2012’den 2016’ya kadar Diyarbakır’da kaldım ama kimseyle örgüt bağlamında konuşma yapmadım.”

Yurdakul hakkında iddianamede yer alan değerlendirmede, zanlının darbe teşebbüsünün yaşandığı gece saat 00.56’da ASLAN-41 numara kodunu kullanan F-16 ucagından pilot İlhami Aygul ile Ankara İl Emniyet Mudurlugu binasına 2 GBU-10 bombası attıgı, Ankara uzerinde yüksek sesle alçak uçuş gerçekleştirdiği ve bombalama sonucunda iki kişinin şehit edilmesi, 39 kişinin de yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.