Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

O KARAKOLU HEDEF GÖSTERMİŞLER!

O KARAKOLU HEDEF GÖSTERMİŞLER!
15 Şubat 2016 16:23
141

Suriye’den Hatay’a kaçak yollarla geçmek isteyen kişiler bir uzman çavuşun  boynunu keserek şehit etti.

 

Ajansların geçtiği haberlerde, Türk askerini şehit eden kişilerin insan kaçakçıları olduğunu öne sürüldü. Ancak cinayetin şekli ve sosyal medyada Işid’ci hesaplardan paylaşılanlar olayın IŞİD’in  işlediği bir cinayet olduğu şüphesi yarattı. 

 

Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan kişilere müdahale etmeye çalıştı. Söz konusu kişiler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında bir uzman çavuş boynu kesilerek ağır yaralandı.Şahıslar gece karanlığında kaçarken, ağır yaralanan asker kurtarılamayarak şehit düştü.

 

 

 

 

 

IŞİD TARAFTARLARI  KUTLAMA YAPTI

 

Şehit haberinin ardından sosyal medyada cihatçı hesaplar olayı kutladı. Askeri karakolda askerlerin kendilerine karşı muamelesine karşılık olarak şehit ettiklerini, söyleyen hesaplar, cinayeti adeta üstlendi.

 

 

GENELKURMAY’ DAN AÇIKLAMA

 

Olay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ nın internet sitesinde yapılan açıklamada; “14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur.Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi

 

VALİ: KAÇAK GEÇİŞE MÜDAHALE EDERKEN ŞEHİT OLDU

 

Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uygun’un şehit olduğu olayın detayları hakkında bilgi verdi.

 

Topaca, şunları söyledi:
“Olay 19.15 civarında, Güveççi Hudut Karakolu’nun çok yakın bir noktasında meydana geldi. Askerimiz, kaçak sınır geçişi yapmak isteyenlere müdahale ederken biraz ormanlık ve çalılık alana doğru orada askerimizin şehit edildiği anlaşıldı. Olayın hemen arkasından konunun araştırılmasıyla ilgili adli ve idari çalışmalar başlatıldı. Bir takım tedbirler de almak suretiyle faillerin bulunması için arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Olayın aslının insan ticareti yapanlar vasıtasıyla işlenen bir cinayet olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü o bölge gerek Suriye gerek Türkiye tarafında bu tür faaliyetleri yapmak isteyen çok sayıda kişinin olduğu bir bölgedir.”

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla çeşitli tedbirler alındığını belirten Topaca, bu kapsamda sınırın bir kısmına duvar örüldüğünü ancak duvar olmayan yerlerden veya duvara merdivenler dayayarak atlamaya çalışan çok sayıda insan olduğunu söyledi.

 

Sınırda her gün ortalama 500 kişinin yakalandığını ifade eden Vali Ercan Topaca, şöyle devam etti:

“Tabi bu kadar geniş sınır içerisinde ormanlık alanlardan da zaman zaman boşluklardan yararlanarak Türkiye tarafına geçişler var. Geçişler insan ticareti yoluyla oluyor. Suriye tarafında bu işi organize eden bir ekip var. Onları da takip ediyoruz. Onlara destek olan Türkiye tarafından da bazı kişilerin olduğunu biliyoruz. Bu olayda da bunların bağlantılı olduğunu gösteriyor. Bu kapsamda dün akşamdan beri yapılan çalışmalarda, olayla ilgili olduğunu düşündüğümüz 4 kişi gözaltında, sorguları devam ediyor. Askerimizin silahını da alıp gitmişlerdi. Sabahki arazi aramasında silah bulundu. Onun bulunması önemli bir delil olacaktır. Bütün boyutlarıyla konu inceleniyor.”

 

ŞEHİT EDİLEN UZMAN ÇAVUŞUMUZ İLE İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…