Dolar 32,4695
Euro 34,7807
Altın 2.477,67
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

MARDİN’DE 3 ŞEHİT, 7 YARALI!

MARDİN’DE 3 ŞEHİT, 7 YARALI!
26 Eylül 2016 12:26
101

Son dakika haberi… Mardin’de askeri konvoya hain tuzak

 

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda olay yerinde bir asker şehit olmuş yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağır olan iki asker daha maalesef kurtarılamadı. Hain saldırıda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı üçe çıktı.

 

Patlama, Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü mevkiinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, olay yerinde 1 asker şehit olurken, 2’si ağır olmak üzere 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

 

 

 

Yaralılardan 7’si bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere, 2’si ise helikopterle Diyarbakır’a sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden 2’si yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.  Patlamanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

 

SON DAKİKA : Yaralı askerlerden bir daha şehit oldu ve Maridn’deki hain tuzak sonuxcu şehit olan asker sayısı 4’e çıktı!