Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

MAHREM İMAM VE ASTSUBAYA HAPİS CEZASI!

MAHREM İMAM VE ASTSUBAYA HAPİS CEZASI!
1 Haziran 2019 19:04
145

FETÖ sanığı ihraç astsubaya 6 yıl 3 ay hapis

KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan astsubay Bekir D., 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamları ile ankesörlü telefonlarla ardışık şekilde görüştüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan ihraç astsubaya mahkemece 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık B.D. ile avukatı hazır bulundu.

Örgüt imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarıyla irtibat kurması ve deşifre edilmelerini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit telefon hatlarından görüşme yaptığı tespit edilen sanık B.D. üzerine atılı suçlamayı reddederek, tahliyesini ve beraatını istedi.

Sanık B.D., “Benim örgüt ile hiçbir alakam yok, aramaları bilmiyorum. Burada bulunmak bile zoruma gidiyor” dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık B.D.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

-İhraç polis tahliye oldu

Ayrıca 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte ait bankada hesabı olduğu, mahrem imamlarınca ardışık arandığı ve örgüt tarafından fişlendiği iddiaları ile tutuklu yargılanan ihraç polis İ.G.’nin duruşması beklenen rapor nedeniyle ertelenirken, sanık İ.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

 

***

 

FETÖ sanığı “mahrem imama” 8 yıl 9 ay hapis
 

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan “mahrem imama”, 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Süleyman Atila ve avukatı hazır bulundu.

Örgütün askeri mahrem yapılanmasında “öğretmen” olarak görev aldığı ve kendisine bağlı askeri personel ile ankesörlü hatlardan ardışık arama ile irtibat kurarak görüştüğü iddialarını kabul etmeyen sanık Atila, etkin pişmanlıkta bulunan tanıkların beyanlarının da doğru olmadığını öne sürerek tahliye ve beraatini istedi.

Duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile tanık olarak dinlenen eski havacı astsubay K.Y, İzmir’de bulunan askeri okuldan mezun olduktan sonra tayininin Kayseri’ye çıktığını anlattı.

Burada kendilerinden sorumlu örgüt mensuplarının Kayseri’de kendilerini sanık ile tanıştırdığını belirten K.Y, şunları söyledi: 
“Sanık ile Kayseri’de görev yaptığım 2014-2015 yıllarında yaklaşık 8-9 ay görüştüm. Buluşmalarımız iş çıkışında olurdu. Aynı evde kalan meslektaşım Y.Ş. ile birlikte bazen kendi evimizde bazen de sanığın evinde bir araya gelirdik. Sanık kendini önce Mümtaz kod adı ile tanıttı, sonradan Süleyman olduğunu söyledi. Sanığı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birkaç kez evimin önünde gördüm. Benimle irtibata geçmek istiyordu. İrtibat kurmak istemediğim ve korktuğum için görüşmedim.”

Aynı örgüt kapsamında Ankara’da yargılamasının devam ettiğini aktaran tanık K.Y, etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını kaydetti.

Savcı mütalaasında, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan yargılanan sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Atila’ya, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti.