Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

KURMAY ALBAY HAKKINDA ŞOK İDDİA!

KURMAY ALBAY HAKKINDA ŞOK İDDİA!
8 Ekim 2016 14:22
322

 

Son dakika: Üç Türk diplomat Almanya’ya iltica talebinde bulundu!

 

Alman medyası 3 Türk diplomatın Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu öne  sürdü. Bu ülkedeki bazı basın organlarının Alman Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, aralarında Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı’nın da bulunduğu 3 kişinin iltica başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

 

Türkiye’nin Almanya’daki misyonlarında görev yapan 3  diplomatın Almanya’ya iltica etmek için başvuruda bulundukları iddia edildi. 

 

Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey  Almanya Televizyonu’nun (NDR) ortaklaşa verdiği habere göre, Türkiye’nin  Almanya’daki misyonlarında 8 diplomatın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı  olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün  de Almanya’ya iltica başvurusunda bulundukları ifade edildi.

 

Hükümet çevreleriyle Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde,  iltica eden 3 kişi arasında özellikle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğindeki görev  süresi sona eren ve Türkiye’ye dönmeyen Almanya’da da nerede olduğu bilinmeyen  Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı’nın da bulunduğu öne sürüldü.

 

 

Haberde ayrıca, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi’nin (BAMF) bu  müracaatlar hakkında henüz bir karar vermediğine işaret edilerek, iltica  başvurusu meselesinin Türkiye ile Almanya arasında yeniden başka bir krize yol  açabileceği yorumunda bulunuldu.

 

 

Haberde diğer diplomatların Türkiye’ye döndükleri ancak bu rakamın  daha da artabileceği vurgulandı.

 

 

 

 

 

KURMAY ALBAY VE EŞİ KAYIP! 

 

 

 

Berlin Askeri Ataşesi Kurmay Albay Ayhan Dağlı, 16 Temmuz’dan beri kayıp. Türkiye’deki darbe girişiminin hemen ertesi günü eşi Fatma Dağlı ile birlikte ortadan kaybolan Kurmay Albay Dağlı’nın Almanya’ya iltica ettiği sanılıyor.

 

TÜRKİYE’de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma, Berlin Büyükelçiliği ve Berlin Başkonsolosluğu’na da sıçradı. Darbe girişimi sonrası Ankara’ya çağrılan Berlin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Ayhan Dağlı, çağrı eline ulaşmadan ortadan kayboldu. Eşi Fatma Dağlı ile birlikte 16 Temmuz’dan beri kendisinden haber alınamayan Kurmay Albay Dağlı, adeta sırra kadem bastı. İki ayı aşkın süre geçmesine rağmen kendisine ulaşılamıyor. 

 

 

Albay Dağlı en son darbe girişimini yaşandığı 15 Temmuz Cuma günü Berlin’deki makamında görüldü. Edinilen bilgiye göre Cuma günü mesaisini tamamlayan Dağlı, büyükelçilikten ayrıldı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Büyükelçilikteki askeri personel ve diplomatların tüm çabalarına rağmen Dağlı’ya ulaşılamadı. Ankara’dan gelen tebligat da kendisine verilemedi. Albay Dağlı ve eşi Fatma Dağlı’nın Almanya’ya sığındığı tahmin ediliyor. Ankara’ya dönmeyen Dağlı’nın yasal statü almak ve iade edilmemek için siyasi sığınma talep ettiği ve mülteci konumuna düştüğü sanılıyor.

 

 

5 DİPLOMAT DAHA ÇAĞRILDI

 

 

FETÖ soruşturması çerçevesinden Berlin Büyükelçiliği ve Berlin Başkonsolosluğu’nda görevli beş diplomat daha Ankara’ya çağrıldı. İki diplomat için en son geri dönme tarihi 27 Eylül olarak belirlenirken, üç diplomat ise çağrıya uyarak Ankara’ya döndü.

 

 

 

 

ESKİ MÜŞAVİR TUTUKLANDI

 

 

Daha önce Berlin Büyükelçiliği’nde görev yapan diplomatlar arasında tutuklananlar da oldu. Berlin’de bir süre adli müşavir olarak göre yapan Savcı Mehmet Hakkı Gürpınar, Türkiye’de daha önce tutuklanmıştı. Bir süre firari olarak aranan Gürpınar daha sonra yakalanarak hapse konuldu. Berlin Büyükelçiliği bünyesinde adli müşavirlik yapan Gürpınar, Almanya’da 2000 ile 2006 yılları arasında sekizi Türkiye kökenli 10 kişiyi öldüren neonazi çetesi Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün Münih’deki mahkemesini izlemişti. Gürpınar ayrıca Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarını Türkiye adına takip etmişti.

 

 

KAYNAK : http://www.hurriyet.com.tr/askeri-atase-donmedi-kayboldu-40230049

                http://www.milliyet.com.tr/uc-turk-diplomat-almanya-ya-iltica-dunya-2323353/