Dolar 32,4930
Euro 34,6021
Altın 2.499,28
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 17°C

KAYMAKAM ŞEHİT OLDU!

KAYMAKAM ŞEHİT OLDU!
11 Kasım 2016 10:13
159

Son dakika… Derik Kaymakamı şehit oldu

 

Dünkü terör saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk şehit düştü. Safitürk, Türkiye’nin kanlı terörle mücadele tarihindeki ikinci kaymakam şehit oldu.

Mardin’in Derik ilçesinde dün öğle saatlerinde kaymakamlık binasına roket atarlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda ilçeye kayyum belediye başkanı olarak da atanan Derik  Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ile birlikte 4 kişi yaralanmıştı.

 

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep’teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alınmıştı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46’da şehit oldu. Kaymakam Safitürk’ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

 

 

 Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya’ya gönderilecek.

 

Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit olduğu PKK’nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Şehit kaymakamın Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Baba evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kahreden haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunan vatandaşlar da evlerine bayraklar astı.

 

 

Ailesinin 7 çocuğunun en küçüğü olan Kaymakam Safitürk’ün babası Asım ve annesi Fatma Safitürk’ün dün gece Gaziantep’e gittiği belirtildi. Şehit kaymakamın eşinin ise memleketi Konya’da bulunduğu öğrenildi. Kaymakam Safitürk’ün cenazesinin yarın Arifiye’de öğle namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

 

HENÜZ 35 YAŞINDAYDI

 

 

1981 Sakarya Geyve doğumlu olan Safitürk, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başlayan Safitürk Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki uzman yardımcılığının ardından 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili olarak atandı. 2011 ile 2013 yıllara arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı, 2013 ile 2015 yılları arasında ise Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı. Safitürk 2015 yılından bu yana Derik Kaymakamı olarak görev yapıyordu. Genç kaymakam KHK ile Eylül ayında ilçe belediyesine de ‘kayyum başkan’ olarak atanmıştı.

 

İLK KAYMAKAM ŞEHİT 1991’DE

 

28 Nisan 1991 tarihinde, Bingöl’ün Solhan ilçesindeki öğretmenevi lokalini basan PKK’lı teröristler Kaymakam Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türksever, Orman İşletme Şefi Ahmet Yenen ve Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan’ı  şehit etmiş, 5 kişiyi de yaralamıştı. Şehit edilenler arasındaki Solhan Kaymakamı Ersin Ateş PKK terörüne verdiğimiz ilk kaymakam şehit olmuştu.