Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

KARAKOL KOMUTANI UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLANDI!

KARAKOL KOMUTANI UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLANDI!
13 Şubat 2018 23:08
303

Karakol Komutanı ile birlikte 4 kişi tutuklandı

Zonguldak merkezli 4 ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında eski jandarma karakol komutanının da bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Mahkeme, Emekli Karakol komutanı Aydın K., ve Payel M., Özkan Ö., ile Mehmet A.’nın tutuklanmasına karar verdi.

Kentte uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin istihbarat çalışmaları sonucu geçen 24 Ocak tarihinde operasyonda düzenlenmişti. Aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak uyuşturucu ile mücadeleye devam eden jandarma, Cuma günü Zonguldak merkezli Ankara, İstanbul ve Elazığ’da 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Zonguldak’ın Devrek ilçesine Çağdeğirmeni Beldesi Jandarma Komutanlığı’nda Karakol Komutanı olarak görev yapan ve emekliye ayrılan Astsubay Başçavuş A. K., ve infaz koruma memurlarının da bulunduğu M.A., P. M.,  Ö. Ö., E.K., S.K. F.T., C.S., isimli şüpheliler ‘Uyuşturucu ticareti yaptıkları’ iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Öte yandan operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi, cep telefonu ve içerisinde bazı bilgilerin yar aldığı flaş bellekler ele geçirildi. Devrek ilçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilerek Devrek Adliyesi’ne sevk edildi.

Mahkeme, Emekli Karakol komutanı Aydın K., ve Payel M., Özkan Ö., ile Mehmet A.’nın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlardan Özkan Ö.’nün Hacettepe İlaç İstanbul depo sorumlusu olduğu öğrenildi. Örgütün uyarıcı ilaçları bu yolla temin ettiği bildirildi.

 

 

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN PAVYONU KAPATILDI

24 Ocak tarihinde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Cennet Y.,  ve Tolga K.’nın işletmeciliğini yaptığı ve aynı operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen  Çaydeğirmeni Belediye Meclis Üyesi Şaban P.’nin ruhsat sahibi olduğu Mini Bar’ın ruhsatı Çaydeğirmeni Belediyesi tarafından iptal edildi.

Yine belediye tarafından Çaydeğirmeni Belediyesi’nin Meclis Üyesi Şaban P.’ın sahibi olduğu Sabahçı Kahvesi’nin de çalışma ruhsatı iptal edildi. Bilindiği gibi Şaban P. bir önceki operasyonda tutuklanmış cezaevine gönderilmişti.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında belediye meclis üyeleri ve muhtarların da bulunduğu 26 kişi uyuşturucu ticareti yapmak suçundan gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 13’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  (PUSULA GAZETESİ)