Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

KALLEŞÇE HAİNCE ŞEHİT ETTİLER…

KALLEŞÇE HAİNCE ŞEHİT ETTİLER…
20 Nisan 2016 00:02
884

 

Şırnak’ta çatışma çıktı: 2 asker şehit oldu

Şırnak’ta güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 astsubay ile 1 jandarma uzman çavuş şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak merkezde 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte güvenlik güçleri, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, PKK’lıları etkisiz hale getirmek ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ‘Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci Operasyonu’nu sürdürüyor.

 

ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞ KURTARILAMADI

 

Operasyon sırasında bugün Bahçelievler Mahallesi’nde PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulans ile Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 astsubay ile bir uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların ise tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Güvenlik PKK’lıları etkisiz hale getirmek için Bahçelievler Mahallesi’nde operasyonlarını yoğunlaştırarak devam ettiriyor.

 

Çatışmada yaralan personeli almaya çalışan,  2010 mezunu, Mersinli  Jandarma Sağlık Astsubay Kd.Çvş. M. Erdi EKER, kesikin nişancı atışı sonrası şehit oldu. Şehit Astsubay M.Erdi EKER’in Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında bulunan askeri hastaneden geçici görevle Şırnak’a gittiği, bir çocuk babası olduğu ve eşi Defne Seçil EKER’in de  Ankara GATA’da hemşire olduğu öğrenildi. 

 

Saldırı da Astsubay M.Erdi EKER ile beraber, Çorumlu Jandarma Uzman Çavuş Habip GÖKÇE’ de şehit oldu. 

 

 

Şehit asstsubayın  merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi 87109. Sokak’ta ikamet eden babası Hasan Eker ve annesi Aynur Eker’e, evlatlarının şehadet haberi, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve askeri yetkililer tarafından verildi. Aynı anda şehit astsubayın yaklaşık 1.5 yıl önce evlendiği Ankara’da yaşayan eşi Seçil Eker’e de askeri yetkililer tarafından acı haber ulaştırıldı.

 

Evlatlarının şehadet haberi ile gözyaşlarına boğulan acılı aileyi, yakınları teskin etmeye çalıştı. Fenalık geçiren şehidin ablası Ayşe Eker’e ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, haberi alan komşuları da eve akın etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da şehidin evine gelerek aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu.

 

 ÇORUM’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ!
 

Çorum’a şehit ateşi düştü!Şırnak’ta devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü üyelerince tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe’nin (29) Çorum’daki baba ocağına ateş düştü.

 

İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri acı haberi vermek üzere şehit Gökçe’nin Akkent mahallesi TOKİ konutlarındaki evine gitti. Şehit uzman çavuşun ailesinin evinde olmadığı ve il dışında olduklarının öğrenilmesi üzerine jandarma ekipleri, polis ve sağlık görevlileri ile birlikte şehidin eşi Kübra Gökçe’nin Buharaevler Mahallesi’ndeki evine gitti. Acı haber üzerine evden ağıtlar yükseldi.

Bir süre sonra İskilip’te oldukları öğrenilen baba Mehmet ve anne Hatun Gökçe’de gelinlerinin olduğu eve geldi. Bir süre burada bekletilen aile daha sonra polis ve jandarma ekipleri eşliğinde Akkent mahallesinde bulunan evlerine geçti.

Şırnak Çakırsögüt 1, Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görev yapan şehit Uzman Çavuş’un 2 yaşında bir kızı olduğu, kardeşlerinden Harun Gökçe’nin de kendisi gibi Uzman Çavuş, diğer kardeşi Hakan Gökçe’nin de öğretmen olduğu öğrenildi.

Şehit uzman çavuşun yarın toprağa verileceği öğrenildi.

 

GENELKURMAY: TUZAKLANAN PATLAYICI PATLATILDI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta 2 askerin şehit olduğu, 4 askerinde yaralandığı saldırının, PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcı patlatması sonucu meydana geldiğini açıkladı.

 

Açıklamada, “19 Nisan 2016 Salı günü Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

ŞEHİDİ 4 AYLIK KIZI UĞURLADI!