Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

JASAT GÖZ AÇTIRMADI! KOCAN GÖZALTINDA DİYEREK DOLANDIRDILAR AMA…

JASAT GÖZ AÇTIRMADI! KOCAN GÖZALTINDA DİYEREK DOLANDIRDILAR AMA…
8 Ocak 2020 09:01
149

4 SAHTE JANDARMA

Eşin gözaltında’ yalanıyla 30 bin liralık altın dolandıran 4 kişi tutuklandı

Denizli’nin Çal ilçesinde kendilerini jandarma olarak tanıtan ve ‘Eşiniz gözaltına alındı’ diyerek kandırdıkları Rukiye Bozkurt’un toplam 30 bin lira değerindeki altınını dolandıran 4 kişi, JASAT ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahısların, altınları bozdurduktan sonra paylaşma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Zanlıların inandırıcı olmak için parola oluşturdukları ve Rukiye Bozkurt’tan altınları ‘bayrak’ parolasıyla aldıkları ortaya çıktı. Yaşadıkları dolandırıcılık olayının ardından Süleyman Bozkurt ise “Hanım beni çok seviyormuş. ‘Ne hali varsa görsün’ deseydi bizim altınlarımız da yerinde kalırdı. Karıları kocalarını fazla sevmesin” diye konuştu.

Olay geçtiğimiz 26 Aralık’ta meydana geldi.  Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Süleyman Bozkurt’un (48) ev telefonu kimliği belirsiz kişiler tarafından arandı. Telefonu Bozkurt’un eşi Rukiye Bozkurt açtı. Şahıslar, telefonda Rukiye Bozkurt’a, “Eşiniz gözaltına alındı. Evinizdeki altınlar arasında çalıntı olanlar var. Bu nedenle incelenmek üzere bize vermeniz gerekiyor” dedi. Görüşmenin ardından paniğe kapılan Bozkurt, evine gelen kişiye, geçen Ağustos ayında 5 yaşındaki oğullarının sünnet merasiminde takılan toplam 30 bin lira değerindeki altınları teslim etti.

Aradan 2 saat geçmesine rağmen eşinin eve dönmemesi üzerine Bozkurt, dolandırıldığını anladı. Eve dönen eşi Süleyman Bozkurt ile jandarmaya giden Rukiye Bozkurt, şikayetçi oldu. Jandarma, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

JASAT 4 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) Aşağıseyit Mahallesi’ne giriş çıkış yapan araçları güvenlik kameralarından inceledi. Plakasız bir otomobilden şüphelenen ekipler, aracı takibe aldı. Aracın kent merkezine gittiğini tespit eden ekipler, yapılan çalışmanın ardından düzenlenen operasyonla İsmail B. Şevket S. Özgür Ü. ve Seyfullah A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan altınları bir kuyumcuda bozduran şahısların paraları bir restoranda bölüşme anları ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

İNANDIRICI OLMAK İÇİN PAROLA BELİRLEMİŞLER 

Şüphelilerin söylediği yalan sonrasında paniğe kapılarak 30 bin lira değerindeki altınlarını teslim eden Rukiye Bozkurt, yaşadığı olayı anlattı. Bozkurt, telefon görüşmesinde eşinin gözaltında olduğunu duyduğunda şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Arayan kişi ‘Ben komutanım. Eşin karakolda, gözaltında. Evdeki altınlar arasında çalıntı olanlar var. Vermezsen kötü olur’ dedi. Duyduklarım karşısında strese girdim ve çok korktum. Telefondaki kişi, ‘eve sivil bir kişi gelecek. Sana parola soracak. Parola bayrak’ dedi. Konuşmamızdan 1 saat sonra eve bir kişi geldi. ‘Parola?’ diye sordu. Bende hazırladığım 30 bin lira değerindeki altınları ‘Bayrak’ diyerek teslim ettim. Kimse bu tür insanlara inanmasın, kimse onlara kanmasın” dedi.

“HANIM BENİ ÇOK SEVİYORMUŞ”

Başlarından geçen olayı esprili bir şekilde anlatan Süleyman Bozkurt ise, “Sabah evden Çal’a gittim. Eve sivil birileri gelmiş. Benim tutuklandığımı söyleyip evdeki altınları almışlar. Akşam eve geldiğimde eşim altınları sordu. Yaşanan olayı anlattığında dolandırıldığımızı anladık. Jandarmaya başvurduk. Onlarda kısa sürede şüphelileri yakaladı. Bu işi yapanları tanımıyorum. Biz çiftçilik yaptığımız için çok zor para kazanıyoruz. Kimse bu tür insanlara itibar etmesin. Hanım beni çok seviyormuş. ‘Ne hali varsa görsün’ deseydi bizim altınlarımız da yerinde kalırdı. Karıları kocalarını fazla sevmesin” diye konuştu.