Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

JANDARMA YARBAYIN YALANI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI!

JANDARMA YARBAYIN YALANI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI!
2 Ocak 2019 17:48
131

‘Ateş etmedim’ diyen yarbayı yalanlayan görüntüler ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görevi yeri olmadığı halde Jandarma Genel Komutanlığına gelerek darbecilerle hareket eden sanık eski yarbay Muharrem Demirkale’nin polis ve vatandaşların bulunduğu bölgeye defalarca ateş ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Karargahın güvenlik kayıtlarına göre komutanlığın bahçe duvarını mevzi yapan Demirkale, defalarca kışla dışına ateş ediyor.

 

Jandarma Genel Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davanın görüldüğü Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen olay gününe ait güvenlik kamera görüntüleri ve bilirkişi raporu, dava dosyasının delilleri arasına girdi.

İhanet girişiminin ilk saatlerinde, olay tarihinde Jandarma Okullar Komutanlığı İstihbarat Yöntemleri Başkanlığında görevli olan Demirkale, özel aracıyla Jandarma Genel Komutanlığı karargahına geliyor.

C nizamiyede darbe sanığı eski albay Süleyman Karaca ve eski yüzbaşı Murat Düzenli ile görülen Demirkale, daha sonra B nizamiyedeki nöbetçilerin bulunduğu kulübede kamuflajlarını giyiyor.

Komuta katında saat 22.13’de Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe eylemlerini yöneten sanık eski albay Erkan Öktem ile görüşen Demirkale, daha sonra silahlı bir şekilde hareket merkezinin koridorunda görülüyor.

Sanık Demirkale’nin saat 02.27’de B nizamiye bölgesinden kışla dışına defalarca ateşe ettiği kameralara yansıyor.

Komutanlığın bahçe duvarını mevzi yapan Demirkale’nin ateş ettiği bölgede, darbecileri protesto eden vatandaşlar ile emniyet görevlileri bulunuyor.

Darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılması üzerine Demirkale, diğer darbe sanıklarıyla polise teslim oluyor.

Mahkemede ateş etmediğini söylemişti

Sanık Demirkale, 9 Temmuz 2018’deki duruşmada yaptığı savunmada ateş etmediğini iddia ederek, “Yaşanan olayların heyecan ve vahameti içinde olayları anlamlandırmaya çalıştım. Kimseye zarar vermedim. İddia edildiği gibi ateş etmedim.” savunmasını yapmıştı.

Demirkale, savunmasında, İstanbul’da devam eden Dink cinayeti davasının da tutuklu sanığı olduğunu söylemişti.

Darbe girişiminin kimler tarafından yapıldığına ilişkin soruya Demirkale, “Gerçekten çok karışık, FETÖ unsurları kesinlikle var, kendi tespitim olarak. Tek başına bir şey değil ama.” cevabını vermişti.

 

Ateş etmedim diyen yarbayı yalanlayan görüntüler ortaya çıktı

 

 

Ateş etmedim diyen yarbayı yalanlayan görüntüler ortaya çıktı