Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI…

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI…
21 Temmuz 2017 11:39
435

Pülümür Çayı’nda terör saldırısı şoku yaşadılar

Tunceli’nin Pülümür Çayı kenarındaki plajda dün vatandaşlar suya girip serinlerken, silah sesleri duyuldu. Gökçek Jandarma Karakoluna PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı ve helikopterlerin bölgede belirlenen hedefleri bombalamasını plajdan izleyen vatandaşların silah sesleri altındaki panik anları, cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Pülümür Çayında terör saldırısı şoku yaşadılar

 

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Gökçek jandarma karakoluna dün öğle saatlerinde bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakolda bulunan askerler de ateşe karşılık verirken, daha sonra bölgeye sevk edilen helikopterler, teröristleri bombaladı. Çıkan kısa süreli çatışma, yakınlarındaki Pülümür çayı kenarındaki plajda serinlemeye çalışan vatandaşları korkuttu.

Pülümür Çayında terör saldırısı şoku yaşadılar

Çatışma, silah sesleri ve bombalama anında çayda serinleyen vatandaşların panik anları cep telefonları ile kayıt edildi. Görüntülerde, Pülümür çayı kenarındaki plajda serinleyenler çatışma sesleri ile birlikte panik yaşayıp sudan çıkarken, çatışma sonrası karakolun eteğinde bulunan dağın zirvesinden dumanların çıktığı görüldü. Çatışma sonrası vatandaşların büyük kısmı plajı terk etti.

 

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI!

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI!
4 Mayıs 2016 13:12
1

 

Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla saldırı

MARDİN – Şanlıurfa karayolu üzerindeki Üçyol Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

MARDİN – Şanlıurfa karayolu üzerindeki Üçyol Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ  şehit oldu, 2’si ağır, 10 asker de yaralandı.

 

Şehit Uzman Jandarma I. Kad. Çvş. Numan Öksüz

Mardin’in Derik ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında, İpekyolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakolu’na, bugün saat 01.00 sıralarında, PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe İlçesi’nden de hissedilen patlamada Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ  şehit olurken, 2’si ağır, 10 asker de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle karakola komşu olan Kovalı Köyü’ndeki bazı evlerde hasar oluştu.

Saldırının ardından bölgeye, çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralı askerler, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon nedeniyle Derik-Viranşehir karayolu da trafiğe kapatıldı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Saldırıyla ilgili Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Mardin Şanlıurfa Karayolu üzerindeki Derik Üçyol Karakolu’na bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 1 askerimiz şehit olmuş, 2’si ağır, 10 askerimiz de yaralanmıştır” denildi.

 

KIZILTEPE HİSSETTİ

 

Yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Kızıltepe İlçesi’nden bile hissedilen korkunç patlamada Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ  şehit olurken, 2’si ağır, 10 asker de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle karakola komşu olan Kovalı Köyü’ndeki bazı evlerde hasar oluştu. 

 

Saldırının ardından bölgeye, çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralı askerler, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. 

 

Saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon nedeniyle Derik-Viranşehir karayolu da trafiğe kapatıldı.

 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA 

TSK tarafından saldırdan sonra yapılan açıklamada, “04 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 00.50’de, içerisinde lojmanların da bulunduğu Mardin-Derik İlçesi Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı yakınında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve onların bir yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınına acil şifalar temenni ediyoruz.” denildi.

 

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ARACI FARK ETTİ VE…

 
Son dakika haberleri: Mardin’in Derik İlçesinde Üçyol Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcının kullanıldığı; Kahramanmaraşlı Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ ‘ün karakolun önüne bırakılan aracı fark edip kontrol etmeye giderken bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olduğu öğrenildi.

 

Mardin’den dün akşam çok üzücü bir son dakika haberi geldi. Mardin’de PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ ‘ün paylaşımları duygulandırdı. İşte Mardin’den gelen son dakika haberleri.

 

Şehit olan Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ ‘ün Facebook sayfasındaki paylaşımlarında sürekli şehit olan güvenlik güçlerine dikkati çekerek, ‘Sessiz olun!!!, jandarmalar şehit oluyor… şehidimiz var’, ‘Şehitlerimiz için yastayız’ paylaşımları dikkati çekti.Mardin’in Derik ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında, İpekyolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na gece saat 01.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İki giriş kapısı bulunan karakola saldırının Derik-Mazıdağı ilçeleri tarafındaki kapısında gerçekleştiği öğrenildi. Karakolun çevre duvarının önüne teröristler aracı bırakıp hızla uzaklaşırken, karakol bahçesindeki nöbetçi kulübesinde bulunan Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ  bu durumu fark edip kontrol etmeye giderken, bombalı araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.Patlamada, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz şehit oldu.

 

Patlamanın şiddetiyle karakolda büyük hasar meydana gelirken, yakın köylerdeki bazı evlerin camları kırıldı. Patlama sesi 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçesinde de duyuldu. Yaralılar ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri Derik-Kızıltepe, Derik-Viranşehir karayolları ile kırsal kesiminde geniş çaplı operasyon başlattı. 

 

6 AYLIK EŞİ DE YARALANMIŞ!

MARDİN’in Derik İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ ’ün şehadet haberi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ndeki ailesine iletildi. Yakınları acı haberle yıkılırken, şehit uzman çavuşun 6 aylık hamile eşinin de gece yapılan saldırıda yaralandığı ortaya çıktı.

4 yıllık uzman çavuş olan ve 8 aydır Mardin’de görev yapan Numan Öksüz, dün gece görevli olduğu Üçyol Jandarma Karakolu’na bombalı araçla yapılan saldırıda şehit oldu. Saldırıda şehit uzman çavuş Öksüz’ün 6 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz de yaralandı.

 

 

Uzm. J.I.Kad. Çvş. Numan ÖKSÜZ ’ün şehit olduğu haberi bu sabah Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. 3 kız ve 1 erkek kardeşi bulunan Şehit uzman çavuşun babası Halil ve annesi Bedriye Öksüz, Tufanpaşa Mahallesi’ndeki eve gelen Andırın Kaymakam Vekili Seza Özbey, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Gözyaşı dökerek, sinir krizi geçiren şehit uzman çavuşun yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, Öksüz ailesinin evine de Türk bayrakları asıldı.

Acı haberi duyanlar da Öksüz ailesine taziye dileklerini iletmeye başladı. Şehit uzman çavuşun cenazesini öğleden sonra kente getirilecek ve ikindi vakti törenle son yolculuğuna uğurlanacak. 

 

KARAKOLA BRANDA ÇEKİLDİ

Teröristlerin bombalı araçla saldırıda bulunduğu Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bu sabah branda çekilerek, Türk Bayrağı asıldı. 2,5 ton patlayıcının yerleştirildiği araç da parçalandı. Sabah erken saatlerde iş makinaları ile karakolun çevresinde temizlik çalışmaları başlatıldı. 

 

VALİLİK’TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

 Mardin Valiliği tarafından bu sabah yapılan açıklamada ise 11 yaralının tedavilerinin devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: “Derik ilçemizde 4 Mayıs Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na düzenlenen bombalı araçla saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Ayrıca 1 askerimizin ağır yaralandığı menfur saldırıda 2’si sivil olmak üzere 11 yaralımız süratle Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne intikal ettirilmiştir. Yaralılarımızın tedavisi halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rağmet diler, değerli ailesine yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, sabır, yaralılarıma acil şifaler temenni ederiz.”

 

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIMLAR

Üçyol Jandarma Karakolu saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün Facebook sayfasındaki paylaşımlarında sürekli şehit olan güvenlik güclerine dikkati çekerek, ‘Sessiz olun !!!, jandarmalar şehit oluyor… şehidimiz var’, ‘Şehitlerimiz için yastayız’ yazıları yer aldı. Şehit Numan Öksüz’ün Facebook sayfasında ayrıca görev yaptığı değişik yerlerde çektiği fotoğrafları paylaştığı görüldü.