Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

İŞTE ÇİFTLİKBANK BENZERİ 11 ŞİRKET!

İŞTE ÇİFTLİKBANK BENZERİ 11 ŞİRKET!
17 Mart 2018 23:10
123

Çiftlik Bank benzeri 11 şirket açıklandı 
 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, son dönemde Türkiye’nin gündemine oturan Çiftlik Bank hakkında açıklamalarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank dışında 11 girişimin daha bulunduğunu ifade ederek, “Bizim tespit ettiğimiz bunun gibi 11 tane daha girişim var” dedi.

CNN Türk’ün haberine göre, Çiftlik Bank benzeri faaliyet için kurulan 11 internet sitesi şöyle:

-Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık

-Ekolium Bilişim Yazılım Tarım ve Hayvancılık

-UKASH İnternet Hizmetleri

-SKP Teknoloji Sanal Market

-CashÇiftlik

-Maden.im

-Elit Çiftlik

-ÇiftlikShop

-ÇiftlikMania

-Bizim Tavuklar

-Çılgın Tavuklar

Tespit edilen 11 girişiminin bir çoğu sitesini kapatırken, açık olanların da üye almadığı görülüyor. Sadece “Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık” adlı siteye ulaşılıyor. Sitede üyelik için en az ödeme miktarı 250 TL.

‘Çılgın Tavuklar’ ise açık ancak para yatırma işlemi yapılamıyor.

 

ÖDEMELERİ BİTCOİN İLE YAPACACAĞINI AÇIKLADI! 

 

Yüksek kâr vaadiyle sanal hayvan satan ‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, mağdur ettiği Çiftlik Bank üyelerine ses kaydı gönderdi. Aydın, ‘hapse girmek yerine Uruguay’a gittiğini’ söyleyerek mağdurlara ‘geçmiş olsun’ dedi.

Çiftlik Bank CEO’su, bunların satılarak mağdurlara ödeme yapılacağını, kalan kişilere de ‘Bitcoin’le ödeme yapacağını’ öne sürdü.

T24’ün aktardığına göre, Mehmet Aydın, 8 dakikalık ses kaydına medyayı suçlayarak başladı ve kayıtın önemli bir bölümünde hayat hikâyesini anlattı.

Aydın şu açıklamayı yaptı:

‘KİMSE PANİK YAPMASIN’

“Biz size Bakanlık banka hesabımızı kapattı ya da aylık limitimizi kapattı diye bir şey söylemedik. Şu anda basında çıkan haberler yüzünden tüm bankalar bizimle çalışmayı kesti. Kıbrıs’ta şu anda hiçbir banka bizimle çalışmıyor. Papara’ya da para atamıyoruz. Para atamadığımız için de Papara’daki mevcut parayla idare etmeye çalışıyoruz. Mevcut paramız da normal çekimlerle, her gün yapılan çekimlerle fazla gitmeyeceği için şu anda aylık olarak çekimlere devam edebilecek herkes. Kimse panik yapmasın.

Herkesin hakkını ödeyebilmek için Türkiye’de cezaevinde kalmak yerine Uruguay’da işlerime devam edip insanlara haklarını iade etmek için sonuna kadar çalışacağım.

Devlet, şirketin tüm mal varlıklarına el koydu. Buna rağmen herkesin ödemeleri yapılacak. Bu benim sözümdür. Herkesin ödemeleri şu anki Bitcoin üretimimizden yapılacaktır. Ama iki yıl sürer, ama üç yıl sürer bir şekilde bu ödemeleri yapacağım.”

Çiftlik Bank’ta birlikte çalıştığı insanların yolsuzluk yaptığını söyleyen Aydın, ‘Türkiye’de hapse girmemek için Uruguay’da olduğunu’ doğruladı.”