Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

İL JANDARMA KOMUTANI KAVGA İHBARINDA BULUNDU

İL JANDARMA KOMUTANI KAVGA İHBARINDA BULUNDU
15 Şubat 2020 09:00
196

Acil durumda olay yerine intikal refleksi, İl Jandarma Komutanı’nın ihbarıyla test edildi

Bilecik’te 112 Acil Çağrı Merkezi ziyareti sırasında İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu’nun yaptığı kavga ihbarını değerlendiren ekipler, 2 dakika 42 saniyede olaya müdahale ederek başarıya ulaştı.
 

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret eden Ağaoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İşleyişte yaşanabilecek sorunların giderilmesi konusunda personelle sohbet eden Ağaoğlu, sistemi denemek amacıyla 112’yi arayarak kavga ihbarında bulundu.

Ağaoğlu’nun, “Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye köyünde birilerinin komşunu öldüresiye dövdüğünü” bildirmesi ile harekete geçen çağrı merkezi görevlileri, Osmaneli Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri bölgeye sevk etti.

Denemenin 2 dakika 42 saniye ile yapıldığı gözlemlenirken, jandarma ve sağlık ekipleri deneme yapıldığı anonsu sonrasında istasyonlarına döndü.

Vali Şentürk, kısa sürede olaya müdahale eden ekiplere ivedilikle ve başarılarıyla çalıştıkları için teşekkür etti.

Ekiplerin koordineli çalıştığını dile getiren Şentürk, “Buradaki uygulamada da gördüğümüz gibi birimler arasındaki koordinasyon son derece iyi, birimler yüz yüze çalıştığı için de güzel çalışma sistemi ortaya koyuyorlar. Genel olarak standartlarımız iyi ama hedefimiz daha kısa sürede olaylara müdahale edebilmeyi sağlamaktır.” dedi.