Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 22°C

İKİ MİT PERSONELİ KAÇIRILDI!

İKİ MİT  PERSONELİ KAÇIRILDI!
20 Eylül 2017 00:34
486

Son dakika haberi… Hükümet doğruladı! PKK 2 MİT’çiyi kaçırdı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK’nın 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) menbusunu kaçırdığı iddiasını doğruladı.

PKK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 2 MİT elemanını kaçırdığı iddiasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. Çavuşoğlu, ağustos ayında ortaya gündeme gelen konu için PKK ile kurulan bir bağlantı olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu’nun Al Monitor’ün, “PKK’nin Irak’ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görüşmeler yapmak için Erbil’e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?” sorusuna yanıtı şöyle:

“PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok.”

Ayrıca CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MİT mensuplarının kaçırılmasına ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.