Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!
18 Mayıs 2016 15:19
99

 

Terör propagandası yapan öğrenci yurttan atıldı
             

Nazilli’de üniversite öğrencisi Pınar Çetinkaya’nın “Kürtçe konuştuğum için yurttan atıldım” iddialarına KYK’dan gelen yanıtta, Çetinkaya’nın terör propagandası yaptığı açıklandı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yaşlı Bakım Programı birinci sınıf öğrencisi Pınar Çetinkaya’nın terör propagandası yaptığı iddiasıyla İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’ndan atılıp, bursunun kesilmesinin ardından çıkan haberlere Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden cevap geldi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINDAN ATILDI

 

Kredi Yurtlar Kurumunun internet adresinden yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı basın-yayın organlarında, Aydın’ın Nazilli ilçesinde kurumumuza bağlı İsabeyli Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin, ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldığı ve bursunun kesildiği iddia edilmektedir.

 

Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin, Hakkari’de oturan ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldığı yönündeki ifadeleri kesinlikle doğru değildir ve asıl gerçeği saptırmaya yöneliktir. Pınar Çetinkaya adlı öğrenci 17.03.2016 günü saat 23.40 sularında kurumumuza ait Aydın Nazilli’de bulunan İsabeyli Kız Öğrenci Yurdu’nda aynı odada birlikte kaldıkları oda arkadaşları ile tartışarak, devletimiz ve güvenlik güçlerimiz hakkında hakaretlerde bulunmuş, bölücü terör örgütünün propagandasını yapmıştır.

 

Oda arkadaşlarının kendisini uyarması üzerine onlara yönelik de tehditlere varan ifadeler kullanmıştır. Tartışma sırasında seslerin yükselmesi üzerine yurtta görevli güvenlik görevlisi odaya girerek tartışmalara şahit olmuştur.

 

Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin alınan savunması, diğer öğrencilerin şikâyetleri ve yürütülen soruşturma neticesinde bölücü terör örgütü propagandası yapmak, devletimize, askerimize ve polisimize hakaret etmek ve yurtta düzeni bozmaktan ötürü kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

ULUSAL BASIN NE YAZMIŞTI?

 Pınar ÇETİNKAYA’nın, Yurttan ilişiğinin kesilmesi ile ilgili olarak, hemen hemen yurt genelindeki tüm ulusal basında ve haber ajanslarında,  aşağıdaki metin haber olarak yayınlanmıştı.

 

İŞTE O HABER;

 

Kürtçe konuştu, başına gelmeyen kalmadı

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Çetinkaya’nın ailesiyle Kürtçe konuştuğu için bursu kesilip, yurttan atıldığı iddia edildi. Çetinkaya, iki gün sokaklarda kaldıktan sonra, eşyalarını almak için gittiği yurda, “Canlı bomba olmadığını nereden bilelim” denilerek alınmadığını öne sürdü.

 

Üniversite öğrencisi Pınar Çetinkaya, Türkçe bilmeyen ailesiyle telefonda Kürtçe konuşup, terör propagandası yaptığı iddiasıyla kaldığı İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’ndan atılıp, bursunun kesildiğini, Jandarma tarafından gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldığını söyledi.

 

Sicilinin temiz olduğunu, terör dahil bugüne kadar hiçbir soruşturma geçirmediğini belirten genç kız, bu yapılanın “etnik ayrımcılık” olduğunu ileri sürerken, Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, öğrencilerin aldıkları disiplin cezalarıyla ilgili konuların gizlilik içerdiğini ve bu nedenle de kendilerinin bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

 

Yurt yönetimine şikayet edildi

 

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yaşlı Bakım Programı Birinci Sınıf Öğrencisi Pınar Çetinkaya, iddiaya göre, Hakkari’de yaşayan ve Türkçe bilmeyen ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için kaldığı İsabeyli Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Yurdu’ndaki üç oda arkadaşının tepkisiyle karşılaşıp, bir süre önce yurt yönetimine şikayet edildi.

 

“Canlı bomba olmadığını nereden bilelim”

 

Terör propagandası yaptığı ileri sürülen Çetinkaya, geçen 10 Mayıs’ta yurttan çıkartıldı, bursu da kesildi. İki gün sokaklarda kaldıktan sonra, eşyalarını almak için gittiği yurda, “Canlı bomba olmadığını nereden bilelim” denilerek, alınmadığını öne süren Çetinkaya, yaşadıklarının ardından bugün Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınıp, ifadesine başvurulduğunu söyledi.

 

Etnik bir ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu belirten Çetinkaya, “Yurttaki oda arkadaşlarım ailemle Kütrtçe konuşmak zorunda kaldığım için bana terörist gözüyle bakıyordu. Geçtiğimiz aylarda bu konuda aramızda tartışma yaşandı. Sonrasında ise başıma gelmeyen kalmadı. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayım. Hayatımla, geleceğimle oynandı” dedi.

 

Temiz bir sicili olduğunu da belirten Çetinkaya, “Terör konusu da başta olmak üzere bugüne kadar, hiçbir soruşturma geçirmedim. İki kişinin iddiasıyla, savunmam bile alınmadan yurttan atılıyorsam, diyecek bir şey yok.Şaşkın durumdayım” diye konuştu.Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, öğrencilerin aldıkları disiplin cezalarıyla ilgili konuların gizlilik içerdiğini ve bu nedenle de kendilerinin bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtip, “Bu konuda açıklama yapma, genel müdürlüğün yetkisinde” dedi.