Dolar 32,5854
Euro 34,7959
Altın 2.511,26
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!
31 Mart 2016 13:59
157

“TSK’da disiplin,mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı,emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum,harekete taviz verilmesi söz konusu değildir”

Genelkurmay’dan son günlerde çıkan darbe iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada “Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum, harekete taviz verilmesi söz konusu değildir” denildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için, görevlerinin ifasında Anayasa’da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas alarak, Anayasa ve yasalar çerçevesinde kendisine verilen görevler doğrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele eden TSK; bazı il ve ilçelerde de gece gündüz demeden, hiç bir zorluğa aldırmadan, her türlü fedakarlık ve kahramanlığı göstererek, polis ve korucularla omuz omuza operasyonlarını aralıksız sürdürmektedir.

 

Hal böyle iken bazı medya organlarında hiç bir dayanağı olmadan yapılan haber ve yorumlar doğal olarak kahraman silah arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, tüm mensuplarımızı rahatsız etmektedir.

 

Milletinin engin sevgi ve güveninden güç alan, demokrasiye bağlılığını her ortamda dile getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinde idari ve adli mekanizmalar sürekli ve etkin olarak çalıştırılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir.

 

Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

UMUR TALU’DAN ÇOK KONUŞULACAK YAZI! (okumak için tıklayınız…)

 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
29 Şubat 2016 23:21
4

TSK: Verilen beraat kararları ile birlikte inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır

 

Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan, sonrasında sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen davaların beklendiği şekilde beraat ile sonuçlandığını ve söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancın sürekli olarak muhafaza edildiğini, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerin haklılığının tekrar ortaya çıktığını açıkladı.

 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; 

 

“Kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan, sonrasında sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır. 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır.

 

Alınan bu kararlar çerçevesinde, beraat eden personelimizin, ailelerinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sevincini yürekten paylaşır, kendilerine sağlıklı ve mutlu günler dileriz.”

 

 

GENELKURMAY PERSONEL MEVCUTLARINI AÇIKLADI (Okumak İçin Tıklayınız…)