Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

GENÇ UZMAN ÇAVUŞUN FERYADI!

GENÇ UZMAN ÇAVUŞUN FERYADI!
10 Ekim 2017 12:35
600

Uzman Çavuş Serkan Şimşek sesini yetkililere duyuramıyor. 

1 Yıllık uzman çavuş olan Serkan ŞİMŞEK, Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı emrinde, tugay komutanının makam şoförü olarak görev yapıyordu.  Mesleğini çok seven Sekan Uzman Çavuş, hain darbe girişimi ile bir gecede hayatı karardı. 

 

Darbe girişimi sonrası 4 ay tutuklu kalan uzman çavuş ŞİMŞEK,  4 ayın sonunda Cumhuriyet Savcılığıının  “HAKKINDA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA “ dair kararın verilmesi nedeniyle hakkında hiç bir dava açılmadan tahliye edildi. 

 

 

Tahliye edilen ŞİMŞEK ilgili tüm kurumlara “göreve iade edilmesi” için gerekli müracaatı yaptı ama bu güne kadar bir sonuç alamadı. 

 

 

SERKAN ŞİMŞEK TARAFINDAN GÖNDERİLEN E-POSTA

 

Uzman Çavuş Serkan ŞİMŞEK, yetkililere sesinin duyurmayınca sitemizin iletişim bölümüne bir e-posta gönderdi. Gönderdiği E-Postayı hiç dokunmadan aynen yayınlıyoruz.

 

İŞTE SERKAN UZMAN ÇAVUŞUN FERYADI

 

Tugay Komutanının 

 

15 temmuz olaylarında Gaziantep’te uzman çavuş olarak görev yapmaktaydım. 1 yıllık uzman çavuşum. Görevim Gaziantep tugay komutanının makam şoförlüğü idi.

15 temmuzda söz de sıkıyönetim listesinde şoförlüğünü yaptığım komutanın ismi çıkınca tutuklandı. 4 gün sonra ben de şüpheli olarak alındım. Tutuklandım. 4 ay tutuklu kaldım. Mesleğimden atıldım. 4 ay sonra tahliye edildim ve hakkımdaki soruşturma 02.05.2017 tarihinde Gaziantep cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı ve “kovuşturmaya yer olmadığı ” kararı verilerek dava açılmadan beraat ettim.

 

İki aydır göreve iade bekliyorum. İlgili kuvvet komutanlığına milli savunma bakanlığına , görev yaptığım birliğime birden çok başvuruda bulundum. Hala bir çözüm olmuş değil. Mağdur edilmemin sebebi makam şoförü olmam. Ve beraat ettim. Şu an müebbetle yargılanan kişiler , haklarında dava açılmış kişiler göreve iade edilip görevlerine devam ediyorlar.

Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Yetkililerden bir an önce talebim Budur. 1 yıl hiç haketmediğim acılar yaşadım. Türk Silahlı kuvvetlerinde çalışmanın bedelini en ağır şekilde ödedim. Hala da ödüyorum. Türk ordusu vatanını milletini seven neferini böyle sahipsiz bırakır mı. Neden hala bekliyorum.

Suçsuzluğum kesinleşeli beş ay oldu. Beni bir hafta da görevden attılar. İş göndermeye gelince niye uzadı. Ben insanım. Benim hayatımı alıp çöpe attı bu yanlışlık. Suçlusu da ben değilim.  ohal komisyonuna khk listesinde ismim olmadığı için başvuramıyorum. Şu an da başvurabileceğim bir kurum yok. Bana ohal komisyonuna başvurmam söylenmişti ama oraya da başvuramıyorum.

Devletimden oluşan mağduriyeti bir an önce çözmelerini talep ediyorum. Vatanımı Milletimi herşeyden çok severken bu acı olayları yaşadım. Bir an önce telafisinin yapılmasını be çok sevdiğim askerlik mesleğime geri iademin yapılmasını istiyorum.

Suçsuz insanları uçurumun kenarına itip sonra da orada bırakıp sırt dönmek , beni intiharın kucağına atmak denektir. Ben öldükten sonra benim için birşeyler yapılmasının hiçbir anlamı kalmayacak.