Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN SUBAYLAR!

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN SUBAYLAR!
6 Mayıs 2018 12:10
348

Abdullah Ağar milletvekili aday adayı oldu

Erken seçim kararı alınmasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne birden çok ünlü isim milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ABDULLAH AĞAR KİMDİR?

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Eğitim ve öğretim hayatını Ankara’da tamamlayan Ağar, 1989 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 

Önce komando, daha sonra da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tim komutanı olan Ağar, Bestler/Dereler, Gabar, Menteş, Cudi, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Kuzey Irak, Azerbaycan gibi birçok bölgede çok önemli görevlerde bulundu. 

Yüzbaşı olarak emekli olan Abdullah Ağar’ın, “5. Tim: Güneş Doğsun İsteriz”, “Bir Millet Uyanıyor – 7 Ölüm Dağları Bekler “Cudi Dağı”, “Türk Komandoları: Silahın Zülfikar’ın Olsun Mehmetçik”, “Ölüm Dağları Bekler Cudi Dağı”, “Toprak Mehmet’e Susamışsa: Ülkem Bayrağım Onurum”, “Baskın: Biz Bu Dağların Erleri”, “Işid ve Irak – Beled el-nifak vel şikak!” isimli toplam 7 kitabı bulunuyor.  

 

(E) KORGENERAL ŞENOL ALPARSLAN TEKİRDAĞDAN ADAY ADAYI OLDU

Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreter Yardımcısı, 5. Kolordu Komutanı Şenol Alparslan Tekirdağ, terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar Ankara’dan MHP milletvekili aday adayı oldu.

 

 Şenol ALPARSLAN 1961 yılında Ankara’nın Kızılcahamam İlçesinde doğmuş; ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır.

1982 yılında Kara Harp Okulundan Tankçı Teğmen olarak mezun olmuştur. Tank sınıf okulunu bitirmeyi müteakip, 1983-1989 yılları arasında Çerkezköy’de 3’üncü Zh.Tug.K.lığı emrinde 1989 yılına kadar Tank Takım ve Bölük K.lığı yaptıktan sonra 1989-1990 yılları arasında Erzurum-Laleli’de 202’nci Mknz.P. Alay Tnk.Tb.Tnk.Bl.K.lığına atanmıştır. 1992 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olmuş ve müteakiben 1992-1995 yılları arasında Ardahan’da 25’inci Mknz.P.Tug. Karargah Sb.lığına atanmıştır.

1995-2000 yılları arasında Kara Kuvvetleri Harekat Bşk.lığında Harekat Plan Sb. olarak görev yapmıştır. Bu görevi sırasında Almanya Oberammergau NATO okulunda çeşitli kursları bitirmiş, 1999 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 2000 yılında İtalya Roma’da NATO Savunma Kolejinden (NATO Defense College) mezun olmuştur. 2000-2002 yılları arasında Ankara Etimesgut’ta Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen K.lığı Gösteri ve Tatbikat Tb.K.lığı görevini yapmıştır.

2002-2004 yılları arasında Zagreb Askeri Ataşesi olarak yurtdışı sürekli görevini, 2004 yılında tarih alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2004-2005 yılları arasında Şanlıurfa’da 20’nci Zh.Tug.Kur.Bşk.lığı, 2006 yılı atamaları ile önce Muş sonra Bingöl Karlıova’da 49’uncu İç Güvenlik P.Tug.K. Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2006 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmeyi müteakip Lüleburgaz’da 65’inci Mknz.P.Tug.K.lığına atanmış, 2010 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.

2010 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek Hakkari Yüksekova’da 3’üncü Tak.P.Tüm.K.lığına, 2012 yılı atama döneminde MGK Genel Sekreter Yardımcılığına atanmıştır.

 

ALİ TÜRKŞEN İYİ PARTİDEN ADAY ADAYI OLDU

Ali Türkşen İstanbul’dan aday oldu

İYİ Parti GİK üyesi olan Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in ilimizden milletvekili olacağı bekleniyordu fakat Türkşen İstanbul 1. bölge aday adayı olduğunu açıkladı

İYİ Parti kurucularından, Kardak Kahramanı olarak bilinen ve Balyoz Davası’nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılıp, FETÖ kumpasının ortaya çıkmasının ardından serbest bırakılan emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in Kocaeli’den milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu. Fakat Ali Türkşen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul 1. Bölge aday adayı olduğunu açıkladı

 

ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA VE  UZMAN ÇAVUŞ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ…. 

 

NOT: BİLGİLER GELDİKÇE LİSTE GÜNCELLENECEKTİR…