Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

İSTEMAD BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İSTEMAD BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
13 Mayıs 2016 20:40
254

 

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun KONYA ve MALATYA Mitinginlerinde “Astsubayların makam ve görev tazminatını vereceğiz, tüm sorunlarını çözeceğiz” minvalindeki sözlerinden sonra, tazminat talepleri giderilmeyen emekli astsubaylar, yurt sathında basın açıklaması yapmaya devam ediyor. 

 

EDREMİT, İZMİR VE BU GÜN İSTANBUL!
 

 

 

Bağımısız ve bağlantısız olarak basın açıklaması yapan iller kervanına bu gün İSTANBUL’da eklendi. Daha önce İSTANBUL, Beşiktaş Demokrasi Meydanında, “Şehitleri Anma ve Astsubay Özlük Hakları” konusunda günler öncesinden basın açıklaması yapacağını duyuran İstanbul Emekli Astsubaylar Derneği, (İSTEMAD) bu gün basın açıklamasını yaptı.

 

Basın açıklamasında ilk olarak, emekli astsubay Orhan SELIŞIK, astsubayların yaşadığı sorunları içeren bir konuşma yaptı.  SELIŞIK Konuşmasında; 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, modern Türkiye cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlığının, hürriyetinin,vatanın ve istiklalin korunması kollanması için bıraktığı en önemli kurumdur.

 

 Göz bebeğimiz olann Türk Silahlı Kuvvetlerinin %65 ‘i cefakar ve kahraman astsubaylardan müteşekkildir. Astsubay toplumu dün olduğu gibi bu gün de bütün olumsuzluklara rağmen üzerine düşen görevlerini kararlılıkla sürdürmüş ve sürdürmeye de devam edecektir.

 

 

Astsubaylık,  eşlerimiz ve evlatlarımızla birlikte vatan olmaktır, millet olmaktır, bayrak olmaktır.

 

Astsubaylık onurlu olabilmek, hiç bir menfaat karşısında eğilmemek, vatan söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden kanının son damlasına kadar feda etmek ve yeter ki vatan sağ olsun diyebilmektir.

 

Değerli misafirlerimiz, çocuklarımız öksüz ve yetim kalmasın diyerek, kendi çocuklarını yetim bırakan kahraman şehitlerimize, gazilerimize ve halen görevde olan güvenlik güçlerimize,  huzurlarınızda bir kez daha hepimiz adına teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanları minnet ve saygı ile anıyorum. dedi. 

 

 

Daha sonra,  İSTEMAD Başkanı İbrahim KOLDAMCA “Şehitleri Anma ve Astsubay Özlük Hakları”  konusunda basın açıklaması yaptı.

 

KOLDAMCA yaptığı açıklamada;
 

“Ülkemiz çok zor ve sancılı bir süreçten geçiyor ;  Bu ülkenin vatandaşları etnik kökenleri, dini İnançları ve Siyasi tercihleri ne olursa olsun eşittir ve Vatandaşlık haklarından eşit yararlanırlar.

 

Buna rağmen ülkemiz üzerinde tarihten beri emelleri olan emperyalistlerin SEVR’İ yeniden hortlatmak için satın aldığı hain terör örgütü PKK ve yandaşları kahpe tuzaklarla evlatlarımızı şehit ediyor.

 

 

Şehit haberleri ile yanan Yüreğimizdeki Ateş Sönmeden yeni Acılarla karşılaşıyoruz. Ancak hainler mutlaka hüsrana uğrayacaklardır.

 

Tarih hiçbir İhaneti Affetmemiştir. 

 

Bu vesile ile hiçbir değerin geri getiremeyeceği canlarını ve uzuvlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz ile onların ailelerine minnettarız.

 

 

Şehitlerimize rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar, ailelerine ve milletimize de sabırlar diliyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve Atalarımızın insan üstü çabaları ile kurduğu Mukaddes  TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin ve onun mukaddes TÜRK Ordusunun bir mensubu olmaktan her zaman gurur ve onur duyan  EMEKLİ ASSUBAYLAR olarak Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını YAD  ediyoruz.

 

Vatan sevgisi hiçbir değer ile ölçülemez. Ancak bu ülkeye sadakatini teri, kanı ve canı ile kanıtlamış olan assubaylar yıllardır ön yargılarla sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklara uğratılmaktadırlar. Haksızlıklarımızı kısa bir açıklama ile ifade etmek mümkün değildir.

 

 Örneğin Üniformalarından biri de KEFENİ olan, bir emirle ölüme gönderilen Astsubaylar ; aynı tahsilde olmalarına rağmen, görev koşulları ve sorumlulukları kendileri ile kıyaslanamayacak birçok kamu görevlisinden, daha alt derece ve kademeden göreve başlatılmakta ;  HAK ettikleri MAKAM ve GÖREV TAZMİNATLARI verilmemektedir.

 

 

Sayın Başbakanımızın, Sayın Genelkurmay Başkanımızın ve MSB’ımızın vaatlerine, açıklamalarına rağmen, Hükümetimizin Eylem Planında  “ASSUBAYLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK” Taahhüdüne rağmen sorunlarımız devam etmektedir.

 

Bu durum meslektaşlarımızın moral ve hizmet verimliliğini etkilemektedir

 

 Çok zor ve ağır şartlar altında, mesai mefhumu gözetmeden görev yapan, gereğinde milyonlarca liralık zimmetlere imza atan assubayların göreve başlangıç dereceleri, hak ettikleri MAKAM ve GÖREV tazminatlarının verilmesidir. 

 

TSK’da görev  yapamaz raporu ile resen emekli edilenlerin mağduriyetleri ve sadece askeri personelden esirgenen sicil affı talepleri hiçbir zaman ayrıcalık ve imtiyaz olmamıştır.

 

Talebimiz sadece adaletin sağlanmasıdır. 

 

Adaletin olmadığı yerde karmaşanın olacağı malumlarınızdır. Sayın Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımızın ADALETİN gerçekleşeceği konusunda verdikleri sözleri yerine getireceklerine inanıyoruz ve gerçekleşmesini bir kez daha talep ediyoruz.

 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI ; Haklı ve yasal taleplerimizin ilgililere duyurularak yerine getirilmesindeki yardımlarınız için şimdiden Astsubaylar adına şükran ve Teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. 

 

 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU!
 

İstanbul Basın Açıklamasına, Türkiye Asker Sendikası Genel Sekreteri, emekli astsubay Suat TELKES, TEMAD Genel Başkan Adaylarından ve Genç Kuşak Emekli Astsubaylar platformunun lideri, Cengiz ERTEN, Astsubaylar konusundaki yazı ve çalışmaları ile tanınan emekli astsubaylar Oktay İPEK,  Vecihi ÜNALDILAR ve Faruk CANBULAT ile bir çok emekli astsubay ve ailesi katıldı.
 
 
Basın açıklamasına, sadece İstanbul’dan değil,  çevre illerden de katılan emekli astsubay ve ailesinin de olduğu gözlerden kaçmadı.

 


 

BASIN AÇIKLAMASINI İLK FOX ANA HABER DUYURMUŞTU!
 

FOX TV ana haberi sunan Fatih PORTAKAL,  İSTANBUL EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (İSTEMAD) tarafından organize edilen, emekli astsubayların  13 Mayıs 2016 Cuma günü, saat: 09.00’da Beşiktaş Demokrasi Meydanında “ŞEHİTLERİ ANMA VE ASTSUBAYLARIN ÖZLÜK HAKLARI” konusunda basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.
 
Fatih Partokal, basın açıklaması tarih ve saatini duyururken, emekli astsubayların halen giderilemeyen sorunları olduğunu belirtti. 

 


 

İSTANBUL EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (İSTEMAD) NEDİR?
 
Temad İstanbul İl Başkanlığını başarıyla yürüten ve Türkiyenin en faal Temad şubesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Temad İl başkanlığı seçimlerinin ardınan İbrahim KOLDAMCA ve ekibinin seçimleri yeniden  kazanması üzerine,  Koldamca ve yönetiminin seçimlerden önce dernekten ihraç edilmiş olmarı nedeniyle, seçme ve seçilme ehliyetlerinin olamdığından bahisle, Temad Genel Merkezince İl başkanlığı feshedildi ve seçimler yargı kararıyla geçersiz sayıldı.

 
Temad İstanbul İl Başkanlığının, Genel Merkezce fesh edilmesi ve yöneticilerinin Temad’dan ihraç edilmesi üzerine İbrahim Koldamca ve  ekibi çalışmalarını devam ettirebilmek adına yeni bir dernek çatısı altında birleşmeye karar verdi.  Yeni kurulan derneğin, geçtiğimiz günlerde yapılan Genel kurulunda İbrahim Koldamca ve ekibi yeniden seçildi. Daha 3 ayını doldurmayan İSTEMAD’ın hemen sahaya inmesi ve yoğun çalışmalara başlaması dikkat çekti.
 
TEMAD İstanbul İl Başkanlığının kapatılması, yöneticlerinin ise  İhraç edilmesi  ve seçimlerin iptal cedilmesi konusundaki hukuksal süreç  halen Yargıtay aşamasında.  

 

 

KÖPEKLİ MESAJ!

 

Basın açıklamasına katılan astsubayların, iki fotoğraf karesinde verdiği tepki mesajı ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

Sosyal Medyada paylaşılan fotoğrafa emekli astsubayların;  “BU SADIK VE CANA YAKIN SEVİMLİLER İZMİR GÜNDOĞDU’DAN SONRA İSTANBUL BEŞİKTAŞ’TA DA BİZİMLE BERABERLERDİ.” yazdıkları görüldü. 

 

 

İSTANBUL basın açıklamasında, bir sokak köpeği ile fotoğraf çektiren emekli astsubaylar, İzmir  basın açıklamasında, yerde yatan sokak köpeğini esas alarak, sosyal medyada, basın açıklaması yapan astsubayları eleştiren, TEMAD Genel Başkan Yardımcısı Sami BAŞKAYA’ya mesaj vermeyi de unutmadılar. 

 

 

Basın açıklamasına katılımını yoğun olduğu ve ulusal basının ilgisi gözlerden kaçmadı. Ayrıca astsubayların  basın açıklamalarına başka illerde de devam edeceği gelen bilgiler arasında.