Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Ankara’da çok kritik operasyon! Deliller kazıma işlemiyle yeniden getirildi…

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü casusluk soruşturmasında 3’ü asker 4 kişi tutuklandı. İşte devletin gizli kalması gereken bilgileri sızdıranların soruşturmasındaki flaş detaylar…

Ankara’da çok kritik operasyon! Deliller kazıma işlemiyle yeniden getirildi…
7 Şubat 2021 07:00
549

CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber casusluk soruşturmasındaki son durumu canlı yayında şu sözlerle anlattı:

Önemli bir operasyondan bahsediyoruz. Devletin gizli kalması gereken belgelerini sızdırıldığı ve yabancı firmalara verildiği yönünde bir soruşturma başlatılmıştı. İlk soruşturma savunma sanayi başkanlığındaki bilgilerin sızdırılmasına ilişkin başlatılmış ardından da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bilgilerin sızdırılmasına ilişkin de bir soruşturma başlatılmıştı.

İşte o soruşturma kapsamında ikisi emekli albay, biri astsubay, biri de özel şirket çalışanı toplamda 4 kişi gözaltına alınmıştı. Dün emniyet sorguları ve işlemleri tamamlanan bu 4 kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Ve orada da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Peki operasyonun detaylarında neler var? Elde edilen Dijital materyallerden neler çıktı?

Soruşturma devam ederken aslında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan uzman ekiplerle bir komisyon oluşturuldu ve deliller bu komisyon tarafından incelendi.

Yapılan incelemelerde şahıslardan cep telefonu, laptop gibi dijital verilerde bir kazıma yöntemi yapıldı.  Çünkü içerisindeki veriler silinmişti işte yapılan o kazıma çalışmasıyla birlikte çok sayıda mail, mesajlaşma ve yazışmayla karşılaşıldı. Gerçekleştirilen proje çalışmalarına yine bu belgelerde o yazışmalar içerisinde yer alıyordu. İşte buna ilişkin düzenlenen operasyonda da 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Belgelerin devletin gizli kalması gereken belgeleri olduğu tespit edildi. Ve yine bu belgelerin Savunma Sanayi alanında da önemli olduğu ve yabancı firmalara gönderildiği tespit edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.