Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

ERDOĞAN’IN YERİNİ O ALBAYLAR BİLDİRMİŞ!

ERDOĞAN’IN YERİNİ O ALBAYLAR BİLDİRMİŞ!
11 Mayıs 2018 23:41
153

Erdoğan’ın yerini başyaveri bildirdi
 

“Darbecilerin, Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’teki yerini SÖZCÜ’deki haberden öğrendiği” iddiası bir kez daha yalanlandı. Genelkurmay çatı davasında mütalaa veren savcı başlıktaki bu tespiti yaptı.

SÖZCÜ Gazetesi’ne 19 Mayıs 2016’da başlatılan algı operasyonu ve açılan dava kapsamında, “Darbecilerin, Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’teki yerini SÖZCÜ’deki haberden öğrendiği” iddiası, bir kez daha çürütüldü. Genelkurmay çatı davasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı Bülent Karakuş, Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı’nın, Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı yeri öğrenmeleri için diğer yaverleri görevlendirdiği ve kaldığı otelin bilgisini alıp, suikast timine bizzat aktardığını belirtti.

YAVERLERE GÖREV

Mütalaada, Erdoğan’ın başyaveri olan Ali Yazıcı’nın eylemleri de detaylı biçimde şöyle anlatıldı: “Sanığın, darbe teşebbüsünün en önemli unsurlarından birisi olan Cumhurbaşkanı’na suikast için onun yerini öğrenme ve aynı amaçla Başbakan’ın yerini öğrenme görevini üstlendiği… Bu konuda kendisine bağlı yaverleri görevlendirdiği, elde ettiği bilgilerin suikast için oluşturulan ekibe ulaştırılmasını sağladığı…”

EKİPLE ÇİĞLİ’DE BULUŞTU

“Cumhurbaşkanının Marmaris’teki yerini öğrendikten sonra suikast için oluşturulan ekiple buluşmak üzere İzmir Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’na gittiği… O ana kadar bu grubun Cumhurbaşkanı’nın Okluk Körfezi’ndeki tesiste bulunduğunu zannettikleri anlaşılmıştır. Sanığın bu bilgiyi teyit etmesi üzerine grubun Marmaris’te bulunan otele gittikleri, böylelikle FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişimini ülke çapında planlayan ve organizasyonunu yapan Yurtta Sulh Konseyi içinde yer aldığı tespit edilmiştir.”

OTELİ HAVACI YAVER BULMUŞTU

Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı’yla ilgili “Eylemlerinin darbe faaliyeti kapsamında işlenen tüm suçlardan sorumlu tutulmasına yetecek boyuta ulaştı” denildi.

Hava Yaver Erkan Kıvrak ifadesinde, Başyaver Ali Yazıcı’nın kendisi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli öğrenmeye çalıştığını belirterek, “14 Temmuz 2016’da uçakla Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla birlikte Antalya’ya gittim. Beni Ali Yazıcı görevlendirdi. Cumhurbaşkanı, 16 Temmuz’da Antalya’da programa katılacaktı. Yazıcı aradı. ‘Cumhurbaşkanı hangi otelde kalıyor, 2 tane Grand Yazıcı Otel varmış, hangisinde kalıyor, öğrenir misin?’ diye sordu. İnternetten oteli buldum. Başyaver Ali Yazıcı’yı arayarak, otelin yerini söyledim” demişti.