Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

EMUZDER YENİDEN SAHAYA İNDİ..!

EMUZDER YENİDEN SAHAYA İNDİ..!
9 Mart 2017 18:01
213

EMUZDER tekrar sahaya indi…

 

 

Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (EMUZDER)  Safranbolu, 125. Jandarma Eğitim Alayındaki kursiyer uzaman erbaş adaylarına bilgilendirme konferansı düzenledi.

 

 

Bin beş yüz uzman çavuş adayına barkovizyon gösterisi ile de destekli yapılan konferans katılanlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Uzman Çavuş adaylarına, uzman erbaş özlük haklarını ve 3269 sayılı uzman erbaş kanununda yapılması düşünülen değişiklikleri, EMUZDER Genel Başkanı Emekli Uzman Çavuş Esef Merdoğlu tarafından anlatıldı. İki seans halinde düzenlenen konferanslar, 125. Eğitim Alayı içerisindeki konferans salonunda düzenlendi. 

 

 

EMUZDER Yönetim Kurulu Üyeleri, 125. Eğitim Alay Komutanı Albay Mesut İnan’ı da makamında ziyaret ettiler.

 

 

 

Genel Başkan Esef Merdoğlu, “ülke genelinde eğitim birliklerindeki uzman çavuş adaylarına yapılacak olan toplantılara devam edileceğini” söyledi ve şöyle devam etti: 

 

“Toplantılar konusunun eğitim birliklerinde düzenlenmesi ve Uzman Çavuş adaylarına daha eğitim aşamasındayken bilgilendirmek konusunu, Jandarma Genel Komutanı Sayın Orgeneral Yaşar Güler’i ziyaretimizde dile getirmiştik. Orgeneral Güler Komutanımızın, uzman çavuş özlük hakları konusundaki duyarlılığını heyecanla gördük. Kendisi, Uzman Çavuş Eğitim Birliklerinde, kursiyer uzman çavuşların aidiyet duygularının geliştirilmesi için, EMUZDER’in konferanslar vermesinin yerinde bir karar olacağını belirtmişti.

 

 

 

EMUZDER Jandarma Genel Komutanı ile görüştü…

 

 

 

Safranbolu’da icra ettiğimiz bu toplantı için de, bizzat bizi arayan ve davet eden, ayrıca bizlere bu konuda her türlü yardımı sağlayan Alay Komutanı Albay Sayın Mesut İnan’a ve Jandarma Genel Komutanımız Sayın Orgeneral Yaşar Güler’e kalpten ve saygıyla şükranlarımızı sunuyoruz.

 

 

 

 

EMUZDER Kara Kuvvetleri Komutanı ile görüştü….

 

 

 

Bizim bu toplantılarımızdaki birincil hedefimiz, meşakkatli uzman çavuşluk mesleğinin ilerleyen günlerde tam bir statü haline gelmesi için çabaladığımızı anlatıyoruz. Bu çalışmalarımızda, bizim kırmızı çizgimiz yasalara ve hukuka saygılı olmaktır. Askerlik mesleği herkesin başarabileceği bir meslek değildir zira askerlik meslek olmaktan öte bir yaşam tarzıdır. İçinde VATAN sevgisi olmayan hiç kimse askerlik mesleğini yapamaz. Uzman çavuşluk mesleği salt para için, maaş için yapılacak bir meslek değildir.

 

 

 

Biz EMUZDER olarak, kursiyer kardeşlerimizin şu andaki duygularını çok iyi anlıyoruz. Görevlerinin zorluğunu da yakından biliyoruz. Çünkü bizler de Uzman Erbaş Kanununa göre yıllarca çalışıp emekli olduk. Yani kardeşlerimizi anlamamız için empati yapmamıza gerek yok. Bu güne kadar kursiyerlik aşamasından itibaren bütün aşamalarda her uzman kardeşimize her konuda sahip çıktık, yardımcı olduk. Görevimizi aşkla, adanmışlıkla yapıyoruz ve bu durumu her kardeşimiz görüyor ki, EMUZDER’e ilgi süreç içerisinde artarak devam ediyor.

 

 

 

EMUZDER Hava Kuvvetleri  Komutanı ile görüştü….

 

 

Yazılı ve görsel basının ilgisi, devlet mercilerinin ilgisi bizim doğru işler yaptığımızın göstergesidir. 6 yıl önce, televizyonlarda şehit haberlerinde dahi, Uzman Çavuş rütbesini telaffuz etmiyorlardı. Uzman Erbaş Kanunu diye bir kanundan hiç kimsenin ve hatta, Milli Savunma Bakanının dahi uzman erbaş ve uzman jandarma diye iki ayrı statü olduğundan haberi yoktu. 2005 yılında kurulan EMUZDER, özellikle son beş yıldır yoğun şekilde uzman erbaş kanununa göre çalışan uzman onbaşı ve uzman çavuşlar olduğunu bütün ülkeye ve ilgili herkese öğretti. İnşallah bu güne kadar yapılan küçük düzenleme ve revizelerden ziyade, kanunun tamamının değiştirilmesi için çabalayacağız.

 

 

 

EMUZDER Deniz Kuvvetleri Komutanı ile görüştü.

 

 

Bu çalışmalarımızı Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’a da sunduk, anlattık. Biz kesinlikle uzman çavuş ve onbaşıların haklarının en küçük noktasına kadar düzeltilmesi için gereken çabayı mesai mefhumu gözetmeden çabalayacağız. Çalışırken bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da prensibimiz şu olacak: Başarı “başaracağım” diyenlerindir. Ve biz “BAŞARACAĞIZ”    

 

 

EMUZDER Sahil Güvenlik Komutanı ile görüştü…

 

 

“Toplantılarımız, diğer kurs birliklerinde ve meslektaşlarımızın olduğu her yerde devam edecek.”

 

 

EMUZDER yönetimi, 2014 – 2015  yıllarında 36 birliği tek tek dolaşarak, uzman erbaşlara soru-cevap şeklinde bilgilendirme  toplantıları yapmıştı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EMUZDER’İN FAALİYETİNİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ….