Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

DAĞLARIN ARSLANLARI JANDARMA UZMAN ÇAVUŞLAR NEFESLERİ KESTİ!

DAĞLARIN ARSLANLARI JANDARMA UZMAN ÇAVUŞLAR NEFESLERİ KESTİ!
9 Kasım 2017 23:12
232

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 1

İzmir’de “Teröristle Mücadele Harekatı Kursu”nu başarıyla tamamlayan bin 837 uzman erbaş mezun oldu.Foça 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alayı’ndaki eğitimlerini tamamlayan 24. dönem uzman erbaşlar için mezuniyet töreni düzenlendi.

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 2

Törende konuşan 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çekiç, uzman erbaşların 12 hafta gibi kısa bir sürede Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen, ahlaki ve mesleki değerlere gönülden bağlı, mesleğini seven, birlik ruhu, silah arkadaşlığı ve aidiyet duygusu gelişmiş, komando olmanın gereği fiziki güce sahip bulunarak yetiştirilmeleri için azami gayret gösterildiğini belirtti.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 3

Mezunların kursta gösterdiği başarıya dikkati çeken Çekiç, kursu tamamlayanların jandarma teşkilatının çeşitli birliklerinde görev alacağını söyledi.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 4

Albay Çekiç, bunların Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünün korunmasında üstün görev anlayışı ile fedakarca görev yapan birlikler olduğunu, uzman erbaşların da birliklerinde çok başarı göstereceğine şüphesi bulunmadığını dile getirerek, görevin başarılması için burada alınan eğitimin yeterli olduğunu kaydetti.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 5

Uzman erbaşlara seslenen Çekiç, “Öğrendiklerinizi uygulayın, görevinizi önemseyin. Düşmanınızı küçümsemeyin. Bu eğitim yuvasında kazandırılan yetenekleri iyi kullanın. Daima görevinize odaklanın, zorluklar karşında asla yılmayın.” diye konuştu.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 6

Uzman erbaşlar adına konuşan Abdürrahim Yılmazer de kursu başarıyla bitirmenin sevinç ve heyecanı içinde olduklarını, eğitimlerinde dayanıklılıklarını artırdıkları gibi sabretmeyi, gerçeği, doğru analiz edebilmek için düşüncelerinde daima şüphe unsuru taşımaları gerektiğini idrak ettiklerini aktardı.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 7

Heyecan dolu gösterilerKonuşmaların ardından dönem birincisi Engin Yel, yaş kütüğüne plaket çaktı. Eğitimlerini dereceyle bitirenlere belge ve ödülleri protokol üyelerince verildi.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 8

Çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlikte, tüfekli hareketler ve yakın dövüş gösterileri katılımcılardan büyük alkış aldı. Askerler, gösteriler sonunda Türk bayrağı açtı.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 9

Program, komando andının okunması ve tören geçişiyle sona erdi.

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 10

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 11

 

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 12

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 13

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 14

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 15

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 16

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 17

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 18

 

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 19

Dağların Aslanları Uzman Çavuşlar nefes kesti 20