Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

CUMHURBAŞKANINDAN FLAŞ 3600 AÇIKLAMASI! SEÇİMDEN SONRA…

CUMHURBAŞKANINDAN FLAŞ 3600 AÇIKLAMASI! SEÇİMDEN SONRA…
14 Mart 2019 18:41
202

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergeyi seçimden sonra ele alacağız dedi
 

Erdoğan şunları söyledi:

Polislerimiz, öğretmenlerimizle birlikte, hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız konulardan birisi de budur. Günün 24 saatinde kesintisiz sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına bir kez daha buradan şükranlarımı sunuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıların affedilir bir tarafı yok. Sağlık çalışanlarını her gün baş tacı etmemiz gerekir. Sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz.

Öğretmenler ve polislerle birlikte sağlık çalışanlarımızın da 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Hükümete gelir gelmez ilk yaptığımız işlerden biri sağlık sistemini değiştirmek oldu.

Hastanelerimiz adeta dökülüyordu. Vatandaşımız doktora ulaşana kadar eziyet çekiyordu. Eski Türkiye’de sağlık sistemi eksikti. Ortaya vahim görüntüler çıkıyordu. Sağlıkta dönüşüm programını başlattık ve sistemi hızla geliştirdik. Hastanelerde ölüsü bile rehin alınan insanlarımız vardı. Ambulans denilen dört teker, bir kaportadan oluşan araçlardı.
 
Yatak kapasitesini 239 binin üzerine çıkardık. Sağlık çalışanlarımızı 1 milyon 17 bine yükselttik. 136 bin olan yatak kapasitesini 239 binin üzerine çıkardık. Sağlık çalışanlarımızın sayısını 550 bin artırdık. 5 bin ambulansa ulaştık.
 
Türkiye evde sağlık hizmeti verilebilen bir ülke haline gelmiştir. Hastanelerimizi her şeyi ile modernleştirdik. Yepyeni bir hizmet için kolları sıvadık. Şehir hastanelerini gündeme getirdik. Bu benim hayalimdi. Eskiden yurt dışına sağlık hizmeti almaya gidiliyordu. Şimdi yurt dışından sağlık hizmeti almaya geliniyor. Şehir hastaneleri ile hedefimiz hangi şikayetle olursa olsun şehir hastanesi alanında başka yere gitmeden tüm teşhis ve tedavinin yapılması.