Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

ÇORBA PARASI BAŞLARINI YAKTI!

ÇORBA  PARASI BAŞLARINI YAKTI!
30 Mart 2018 12:14
121

‘6-7 polisiz çorba parası ver git’ davası

Türkü bar dönüşü Bakırköy’deki trafik uygulamasında durdurulan ve alkollü olduğu belirlenen Engin G.’ye “6-7 polisiz çorba parası ver git” diyerek para aldığı ve ceza kesmediği iddia edilen polisi, otomobili kullanan arkadaşı Fatma B. 155’i arayarak şikâyet etti. “İkimizde alkollüydük” diyen Fatma B.’nin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda açılan davada, polis memuru hakkında rüşvet almaktan 12 yıla kadar hapis istendi. Engin G. hakkında da rüşvet vermekten dava açıldı.

‘6-7 polisiz çorba parası ver git’ davasıBakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Fatma B. ile Engin G., türkü barda alkol aldıktan sonra eve dönmek üzere yola çıktı. Engin G.’nin arabasının şoför koltuğunda Fatma B. vardı. Ataköy girişinde trafik polisi otomobili durdurdu.

Araçtan inip ekip otosunun yanına giden Engin G.’ye polis memuru Ş.Ç., alkol alıp almadığını sordu. Engin G. yarım şişe bira içtiğini belirtince, “Ağzını sürsen dahi aracın bağlanır. 2 bin-3 bin lira trafik cezası yazılır. 6-7 polisiz çorba parası ver git” dedi. Engin G. 50 lira verdi. Ş.Ç. miktarı beğenmeyip “Biz kalabalığız” deyince 50 lira daha verdi ve olay yerinden trafik cezası yazılmadan ayrıldı. 

CEZA YAZILMADIĞINI ÖĞRENİNCE ŞİKÂYET ETTİ

Yaşananlardan rahatsız olan Fatma B. 155’i arayarak polis memurunu ihbar etti. Daha sonra Engin G., Emniyet’teki personel listesinden Ş.Ç.’yi tespit etti. 

Parayı alan Ş.Ç. ve rüşvet veren Engin G. hakkında ‘Rüşvet alıp vermek’ suçundan 4’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

‘O TARİHTE BAŞKA BİR TRAFİK UYGULAMASINDAYDIM’

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan polis memuru Ş.Ç. suçlamaları kabul etmedi ve “17 Kasım 2015 ve 18 Kasım 2015 akşamı Millet Caddesi’nde Eresin Oteli’nin önünde uygulama için görevlendirilmiştim. Ayrıca otel önündeki uygulamada yazdığım ceza makbuzlarından örnek de sunuyorum. Aynı anda hem otel önünde hem de Ataköy girişinde bulunmam mümkün değil. Şahsın alkollü olması nedeniyle ve plakaları karıştırmış olma ihtimali nedeniyle bu şekilde beyanda bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

‘ALKOLLÜYDÜK CEZA YAZILMAMASINA KIZDIM’

Olayı ihbar eden Fatma B. ise türkü bar dönüşü Ataköy girişinde trafik polislerinin uygulama yaptığını belirterek, şunları anlattı:
“Aracı durdurdular. Polis camı açmasını söyledi. Engin açınca ‘Alkol var mı’ diye sorunca, ‘Var’ dedi. O da araçtan inmesini ve polis aracının yanına gitmesini söyledi. Bunu söyleyen polisin yüzünü görmedim, zaten gece karanlıktı. Yaklaşık 5 dakika kadar ya sürdü, ya sürmedi. Engin geri geldi ve polislere 100 TL vererek kurtulduğunu söyledi. Araçla oradan ayrıldık. Bu duruma sinirlendim ve 155’i arayıp ihbar ettim. Engin kendisine ceza yazmadıklarını söylediği için kızdım ve bu nedenle ihbar ettim. Çünkü Engin de bende o gece alkollüydük.”

Mahkeme, Engin G.’nin ifadesi alınması için hakkında yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi.