Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

ÇOK SAYIDA ASKERE OPERASYON! LİSTEDE TUĞGENERAL VAR!

ÇOK SAYIDA ASKERE OPERASYON! LİSTEDE TUĞGENERAL VAR!
28 Haziran 2018 12:36
104

FETÖ operasyonu: Listede Tuğgeneral de var
 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına yönelik yürütülen FETÖ operasyonunda Ankara merkezli 21 ilde 99 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin FETÖ’nün mahrem imamlarıyla haberleştikleri tespit edildi.

Bu kapsamda operasyon için düğmeye basan Başsavcılık, 78’i soruşturma nedeniyle daha önce hakkında idari işlem yapılan, 21’i ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adli işlem yapılan 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 1’i tuğgeneral, 2’si binbaşı, 31’i yüzbaşı, 65’i üsteğmen ve 30’u pilot rütbesinde şüphelilerin gözaltı işlemleri Ankara merkezli 21 ilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanına suikast girişiminin kilit ismi de gözaltı listesinde

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi için Marmaris’e giden ve darbecileri yöneten eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in de bulunduğu öğrenildi. Genelkurmay çatı davası sanığı ve sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi olan Sönmezateş, dava kapsamında yaptığı savunmada “Darbeciyim ama FETÖ’cü değilim” demişti. Sönmezateş’in de FETÖ’nün mahrem imamlarıyla haberleştiği tespit edildi.