Dolar 32,4411
Euro 34,7825
Altın 2.478,28
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

ÇEKYATI KASA OLARAK KULLANMIŞLAR!

ÇEKYATI KASA OLARAK KULLANMIŞLAR!
12 Kasım 2016 00:47
101

FETÖ’nün Yalova yapılanmasında 950 bin lira tutarında himmet ele geçirildi!

Yalova Polisi, FETÖ /PDY soruşturması kapsamında, 26 şüpheliyi gözaltına aldı. Örgüt üyesi bir mühendisin evinde 260 bin Euro ve 67 bin lira “Himmet” ele geçirildi.
 

 

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında Yalova Emniyeti bir çok operasyona imza attı. Emniyet birimleri yapılan operasyonların devamında geçtiğimiz haftada bazı adreslere girdi. FETÖ yapılanmasının devlet kurumlarında kadrolaşmasını sağlayan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Telefonlarında FETÖ’nün kriptolu yazışma programı ByLock bulunan şüphelilerin, örgüt içi evlilik yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin, kamuya yerleştirdikleri FETÖ elemanlarından,  bilgi ve belge aldıkları, bu evrakları arşivledikleri iddia edildi. Bu arşivleri örgüt menfaatine kullanan şüphelilerin FETÖ’ye himmet topladıkları da ortaya çıkarıldı.

 

 

ÇEKYAT ALTINDA PARA

 

Polisin baskın yaptığı adreslerde, yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. FETÖ üyesi bir mühendisin evinde arama yapan ekipler çekyat altındaki bir çantada 260 bin Euro döviz ve 67 bin lira paraya el koydu. Gözaltına alınan mühendisin, FETÖ himmet muhasibi olduğu öne sürüldü. Örgüt için toplanan himmet yardımı olduğu belirlenen 950 bin lira tutarında döviz ve lira merkez bankasına gönderildi.

 

 

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.