Dolar 32,5017
Euro 34,7771
Altın 2.490,70
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

BERAAT EDEN ASKERLER GÖREVE DÖNEMİYOR!

BERAAT EDEN ASKERLER GÖREVE DÖNEMİYOR!
2 Mayıs 2018 00:29
216

Beraat eden askerler göreve dönemiyor!..
 

Darbe girişiminin ardından yargılanarak beraat eden askerler göreve dönemiyor. Maaşları olmadığı için ilaçlarını alamayan, çocuklarının masraflarını karşılayamayan aileler çaresizlik içinde.

 
15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün başlattığı darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilenler arasında mağdur sayısı da her geçen gün artıyor. Kimi 16, kimi 21 ay sonra beraat etmesine karşın maaş alamıyor. Mağdurlar arasında parası olmadığı için kanser ilaçlarını alamayanlar var. Beraat edip göreve dönmeyi beklediği için başka bir işte çalışamayanlar diğer mağdurlar.

Bazı mağdurlar ise aylardır hak ettikleri emeklilik haklarının verilmesini bekliyor. TSK’deki FETÖ’cü personelin darbe girişiminin üzerinden 21 ay geçti. Bu sürede yargılamalar da sonuçlanmaya ve yeni yeni mağduriyetler ortaya çıkmaya başladı.

Cumhuriyet’in derlediği bilgilere göre mağduriyetler üç noktada yoğunlaşıyor. İsimlerinin yayımlanmasını istemeyen rütbeli personelin yaşadığı mağduriyetler şöyle:

İlaç bile alamadım

JANDARMA ALBAY: Darbe girişiminden sonra tutuklandım, 20 ay tutuklu kaldım. Sonra beraat ettim. Tutukluluğumun ardından askeri memur olan eşim de benim ihracım nedeniyle görevden alındı. Yargılama sonucunda beraat ettim. Tutuklu kaldığım süre içinde oğluma yurtdışı görevde olduğumu söyledi eşim. Oğlum bir süre sonra “Babamı özledim” diye ağlamaya başladı. Eşim kanser hastası. Bir anda maaşlarımız kesilince ilaçlarını alamadık. Çok zorluklar çektik.

Bizimle birlikte tutuklu bulunan başka bir subay tahliye edildi ve halen görevde, çalışıyor. Ancak biz beraat ettik göreve dönmeyi bekliyoruz. Maaş da alamıyoruz. “Gerekçeli kararın çıkması, temyiz sürecinin tamamlanması gerekir” deniyor. Biz bu süreyi nasıl bekleriz, ne yer ne içeriz? Bekleme sürecinde başka bir işte çalışırsak bu iş de “Askerlik mesleğinin onuruyla bağdaşmaz” gerekçesi oluşur diye de korkumuz var. Bu gerekçeyle mesleğe dönemeyiz diye korkuyoruz.

Ben de şaşırıyorum

TOPÇU BİNBAŞI: Darbe girişiminin ertesi günü önce tanık olarak ifade verdim. Sonra sanık yapıldım, tutuklandım. Hapishanede 16 ay tutuklu kaldım, yargılama sonunda savcının da talebiyle çok sayıda arkadaş beraat ettik. Eşim zaten çalışmıyordu, iki çocuğum var. Gerekçeli karar çıktı. Savcı temyiz etti. Ancak temyizde benimle ilgili hiçbir şey yok. Çünkü savcı da benim beraatimi istemişti. Ancak 21 aydır bir işim de yok, maaşım da… İki çocuğumun okul masrafını karşılayamıyorum.

Silahlı Kuvvetlere dönerim beklentisiyle bir işte de çalışamıyorum. Ailecek nasıl ayakta durabildiğimize ben de şaşırıyorum. Bir an önce bizim gibilerle ilgili karar verilmesini bekliyorum.

Emekli olamıyorum

PERSONEL ALBAY: Darbe girişimi sırasında Diyarbakır’da görevliydim. FETÖ’cülere karşı koyduk. O gece tanıdığım gazetecilerle görüştüm, Cumhurbaşkanının televizyona çıkarılması gerektiğini söyledim. Aynı zamanda ilk gizli tanıklardan biriyim. Kendimle ve Silahlı Kuvvetlerdeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdim savcıya… Son kararnameyle ihraç edildim. Niye, hangi delille olarak ihraç edildiğimi 4 aydır sorguluyor, bulamıyorum. Varsa bir suçum lütfen beni yargılasınlar. Suçumu bilip cezamı çekmek istiyorum. İhracın ardından emeklilik haklarımı almak için başvurdum.

OYAK’taki birikimimi aldım ancak borçlarımı kapattı. Emeklilik işlemlerim bir türlü bitirilmiyor. Eşim çalışmıyor, maaş alamıyorum. Çocuğumun masraflarını karşılayamıyorum, iş bulamıyorum, ciddi bir psikolojik baskı altındayım.

(KAYNAK : MEHMETÇİK TV / CUMHURİYET)

 

OHAL Komisyonundan iade kararı
 

Hakkında bilgi ve belge bulunmayan Devlet Memuru OHAL Komisyonunun kararı ile iade edildi.

OHAL Komisyonu hakkında hiçbir bilgi ve belge bulunmayan kamu personelinin görevine iadesine karar verdi.

Kararda, başvurunun kabulüne ilişkin olarak şu hususlara yer verildi.

“Kararda, başvurucuya ilişkin olarak “Başvurucunun terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle tesis edilen kamu görevinden çıkarılma işlemine karşı yapılan kamu görevine iade talebi yerinde görülerek 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9’uncu maddesi uyarınca başvursunun kabul edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.”

(MEMURLAR NET)