Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

ASTSUBAYLIKTAN SUBAYLIĞA GEÇİŞTE ŞOK İDDİA!

ASTSUBAYLIKTAN SUBAYLIĞA GEÇİŞTE ŞOK İDDİA!
12 Şubat 2017 23:34
408

 

Sosyal  Medya Yazarlarından Emekli Astsubay Selçuk İÇER, “İlerici Emekli Astsubaylar” sayfasında yayınladığı yazısında,  önemli iddialarda bulundu.   

 

 

İÇER, yazısında, “Astsubaylıktan Subaylığa  Geçiş” sınavına 2200 astsubayın katıldığını ve  sadece  59 astsubayın sınavda başarılı olduğunu, geri kalan 2141 astsubayın ise sınavda başarısız ve yetersiz olduğunu”  belirtti. (Belirtilen rakamlara göre astsubayların  %97,32’si sınavda başarız olmuştur.)

 

 

17 Ocak tarihinde yürürlüğe giren,  Devlet Memurları Kanununa göre “Statü Geçişlerinde”  Baraj “60 “ olarak belirlenirken, Milli Savunma Üniversitesine alınacak askeri öğrencilere de YÖK “50” taban puanı şartı getirirken, TSK’da yapılan iç sınavda Astsubaylıktan Subaylığa geçişte “70” puan barajı şartını getirmesini eleştiren İÇER;  “Kontenjan 200 kişi, sınava giren 2200 Astsubay, sadece 59 Astsubay başarılı diğerlerinin başarısız olması ne kadar inandırıcıdır ? Mülakata katılan” 59” kişiden kaçı elenecektir? 200 kişilik kontenjan dolmamış (?) Yapılacak bu mülakata en az kontenjanın üç katını çağırmalısın.” şeklinde yazısına devam etti.

 

 

Sınav sistemini ve puan durumunu da eleştiren  Selçuk İÇER; “Devlet Memurlarında baraj 60 Askeri öğrencilik için YÖK’ün taban puan 50, TSK’da,  MSB de subaylığa geçişte baraj 70… Aynı ülke ve devlette 3 ayrı uygulama” olduğunu yazısında yer verdi.

 

 

İÇER yazısında, “Mevcut sınav uygulamasının,  TSK ve kamuoyunda, “Astsubayların başarısız gibi” gösterdiğini ve astsubay imajına da zarar verdiğine değinerek, Milli Savunma Bakanlığınca, Astsubaylıktan subaylığa geçişteki barajın,  70’den 60 puana çekilmesi gerektiğini ve bu puana sahip astsubayların, mülakata çağrılarak mağduriyetlerinin sonlandırılması” çağrısında bulundu.

 

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ….

 

 

PES24 ÖZEL HABER