Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ GÖZALTINDA!

ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ GÖZALTINDA!
3 Şubat 2018 17:19
261

Deniz Astsubay Üstçavuş FETÖ’den gözaltında 
 

Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda görevli Deniz Astsubay Üstçavuş F.Ç. Balıkesir’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Kocaeli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda görevli Deniz Astsubay Üstçavuş F.Ç., bugün Kocaeli 2’nci Sulh Ceza Hakimliği kararı ile Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı talimatınca, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. F.Ç.’nin Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda bulunan ikamet adresinde yapılan aramada 1 adet cep telefonu ve sim kart, 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 155 adet 9 mm çapında mermi, 1 adet TSK Personel kimlik kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli işlemler için emniyete götürüldü.

Şüpheli F.Ç’nin teslimi için Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri ile irtibata geçildiği bildirildi.

 

***

 

Kara Harp Okulu Darbe Girişimi Davası
 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin 156’sı kursiyer, 8’i rütbeli 164 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan Sedat Taşabat, astsubayken subaylık sınavına girerek kazandığını, bu yüzden Kara Harp Okulunda subaylık kursuna katıldığını söyledi.

Böyle bir olayın içine atılabileceklerinin aklının ucundan geçmediğini savunan Taşabat, güvenlik gerekçesiyle sonradan neresi olduğunu öğrendiği Genelkurmay Başkanlığına götürüldüklerini ancak iner inmez silah ve patlama sesleri içinde kaldıklarını belirtti.

Taşabat, hemen siper aldığını, sonra da geri çekilip duvar dibine sindiğini iddia ederek, zarar görmemek için bulduğu korunaklı yerde beklediğini dile getirdi.

Bir süre sonra vatandaşlarla da karşı karşıya gelmemek için karargah binasının diğer tarafına geçtiğini, buradayken yanına gelen bir kursiyerin, Hasan Ali Seyrek’in emriyle toplandığını bildirdiğini ifade eden Taşabat, silahlı bir askerin “Geri dönün.” talimatını dinlemediklerini öne sürdü.

İhraç edilmediğini, hala görevde olduğuna dikkati çeken Taşabat, “Herhangi bir şekilde darbe talimatı almadım. Kanunsuz bir emri yerine getirmedim. Kaos ve baskı ortamında helikoptere bindirildim. Sıralı amirlerimizin bizi suça sürükleyebileceğini düşünemezdim. Çatışma ortasına atıldık, ölüme terk edildik. Hiç kimsenin malına, canına zarar vermedim. Kendimi korumaya çalıştım. Üzerimde mühimmat da yoktu.” diye konuştu.

FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Taşabat, beraatini istedi.

Sanık sözleşmeli subay adayı Osman Marulcu da suçlamaları kabul etmediği savunmasında, savcılık mütalaasında şahsına yönelik bir suçlama olmadığını söyledi.

Genel bir suçlama yapıldığını ileri süren Marulcu, “Cuntacılar tarafından güvenli bölgeye götüreceğiz yalanıyla Genelkurmay Başkanlığına götürüldüm. Hiç kimsenin emir komutasına gitmedim. Silahım boş ve mühimmatım da yoktu. Bu olayın mağduruyum. Canlı kalkan olarak kullanılmak istendim, ölüme terk edildim.” şeklinde savunma yaptı.

Marulcu, indikten sonra kendini güvenceye aldığını ve ilk fırsatta polise sığındığını savunarak, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla ilgili suçlamayı da kabul etmedi.

Marulcu, beraat talebinde bulundu.

Duruşma, pazartesi gününe ertelendi.