Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ASTSUBAY HASTA YATAĞINDA AKLINA KOYDUĞUNU YAPTI!

ASTSUBAY HASTA YATAĞINDA AKLINA KOYDUĞUNU YAPTI!
24 Mayıs 2020 20:03
129

Hasta yatağında aklına koydu, iş yerinin terasında yaptı

Sivas’ta yaşayan emekli Astsubay Erkan İlter, pankreas ameliyatı olmasının ardından yaşadığı sorunlar üzerine iş yerinin teras kısmında sağa ve sola yatışlarla yatalak hastaların hayatını kolaylaştıracak ortopedik yatak geliştirdi.
 
Uzun yıllar boyunca Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan emekli Astsubay Erkan İlter, pankreas ameliyatı olmasının ardından hasta yatağında hareket etmekte güçlük çekti. Hasta yatağında yaşadığı sorunlar üzerine çalışmalara başlayan İlter, iş yerinin teras kısmında benzerlerinden farklı olarak sağa ve sola yatış sağlayan ortopedik yatak geliştirdi.

Geliştirdiği yatak ile yatalak hastaların kan dolaşımının yavaşlaması sorununa ve baskı sonucu yara oluşumuna çözüm getirecek İlter, çalışması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na da patent başvurusunda bulundu. Geliştirdiği ürünün piyasa değerinin üçte bir fiyatına mal ettiğini belirten emekli asker, patent almasının ardından seri üretime geçeceğini söyledi.

Pankreas ameliyatı olmasının ardından yaklaşık 1 yıllık süreçte yatağı geliştirdiğini belirten İlter, “Yatağa bağımlı hastaların ve yakınlarının en büyük sıkıntısı olan hareketsizlik, hareketsizlikte bası yaralarına neden olmaktadır. Bende ameliyat olduğum dönemlerde yaşadığım sıkıntılardan dolayı bir eksiklik olduğunu fark ettim ve böyle bir yatak yapma ihtiyacı duydum.

Atölyemin olmadığından dolayı şuan ki pansiyonumuzun teras katını atölye olarak kullandım. Piyasa değeri çok yüksek olan bu yatağı tahminlerin baya altında üçte bir fiyatına mal ettim. 12 Bin lira civarında olan bu tür yatağı ben 4-5 Bin lira civarında rakama mal etmiş oldum. Fakat buradaki en önemli özellik mevcut yaralarda olmayan sağa ve sola dönüşün olmasıdır.

İstenilirse el kumandasıyla istenilirse de otomatik kontrolle yapılabilmektedir. Hastanın yakını olmadan herhangi bir müdahale olmadan da kendi başına sağa ve sola dönerek istenildiği kadar bekleyerek kan dolaşımını hızlandırmaya yaramaktadır. Bu ürünün patent müracaatını yaptım, yakın zamanda sonuçlanacak. İlk fırsatta da seri üretime geçerek piyasaya girmek istiyorum” dedi.