Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ADİLHAN AĞABEYİ KAYBETTİK…

ADİLHAN AĞABEYİ KAYBETTİK…
5 Ekim 2017 13:53
220

Assubay hak alma mücadelesinin önemli isimlerinden, yazar, emekli assubay Adilhan ŞANLI, ikamet etmekte olduğu Mersin’in Anamur İlçesinde bu gün vefat etti. 03 Eylül 1953 tarihinde Sivas’da doğan Adilhan ŞANLI, Levazım assubayı olarak yurdun çeşitli illerinde görev yaptı. 

 

Gerek görevdeyken, gerekse emekli olduktan sonra assubayların hak alma mücadelesinde önemli bir yeri olan Adilhan ŞANLI, mücadelesinin bedelini 12 Eylül döneminde  hapishanelerde yatarak ödedi. 

Emekli olduktan sonra emekliassubaylar.org ve sosyal medya üzerinden yazılar yazan ŞANLI, Türkiye’deki sosyal medya hesaplarında en büyük ikinci assubay grubu olan “HAKKIMIZ VERMEYENE DE OY OYK DİYEN ASSUBAYLAR” grubunun kurucularındandı.

Şubat 2015 ayında kanser teşhisi konulan Adilhan Şanlı, yaklaşık 1,5 yıllık mücadelenin ardından amansız hastalığa yenilerek vefaat etti. 

Vefatıyla assubay camiasını derin üzüntüye boğan Adilhan ŞANLI’nın cenazesi “Nerede ölürsem orada toprağa verin” vasiyeti üzerine yarın Anamur’da toprağa verilecektir.

PES24 olarak, merhuma Allahtan rahmet, değerli aile bireyleri ile tüm dost, akraba ve silah arkadaşlarına sabırlar dileriz.