Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

5-6 BİN LİRA MAAŞLA YEDEK SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI!

5-6 BİN LİRA MAAŞLA YEDEK SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI!
2 Eylül 2019 09:04
134

5-6 Bin TL Maaşla Yedek Subay Astsubay Alımı Duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı ASAL ‘dan bir duyuru yayımlandı ve yedek subay astsubay alımında başvuruların sona ereceği tarihe yer

Yedek astsubay ve subay alımında önemli açıklama.

Milli Savunma Bakanlığı taraıfndan bir açıklama yapıldı ve Kasım 2019 celp dönemi yedek subay astsubay alımı için  başvurularda sona gelindiğine yer verildi. Yayımlanan duyuruda Kasım 2019 ‘da silahaltına alınmak isteyen ve yedek subay astsubay olmak isteyen adaylar için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2019 olduğuna yer verildi. 

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yayımlanan duyuruda , aşağıdaki sınıflarda yer alan ve Kasım 2019 celp döneminde silahaltına girmek isteyenlerin e Devlet kapısı üzerinden celp planlamasını yapması ve yedek subay astsubay başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir.

“KASIM 2019 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE; 20 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASI YAPILAN VE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE ALINAN YÜKÜMLÜLERDEN ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRMAYANLARIN 31 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKARINA MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.”

35 BİN BAŞVURU

Geçtiğimiz 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , yedek astsubaylığa başvuru yapan aday sayısını paylaştı.

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte yeni açılan yedek astsubaylık sınıfına en az ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Bakan Akar başvuru sayısı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Yedek astsubaylıkla ilgili 35 bin gencimiz başvuruda bulundu. Bu noktada bu yoğun ilgi için gençlerimize teşekkür ediyorum.”

BEDELLİYE 20 BİN BAŞVURU

Bedelli askerliğe başvuru yapan kişi sayısı ise 20 bin 428 oldu. Bakan Akar,  “Yeni askerlik sistemi kapsamında 20 bin 428 yükümlü e-devlet üzerinden ve askerlik şubelerine bedelli askerlik için başvurdu.” dedi. KAYNAK : KAMU BÜLTENİ.COM