Dolar 32,5159
Euro 34,7433
Altın 2.497,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

32 İLDE OPERASYON! 56 RÜTBELİYE YAKALAMA KARARI…

32 İLDE OPERASYON! 56 RÜTBELİYE YAKALAMA KARARI…
30 Ağustos 2019 20:10
129

Son dakika…Peş peşe operasyonlar başladı! Çok sayıda yakalama kararı var

Gaziantep ve Çanakkale merkezli çok sayıda ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK’deki yapılanmasına yönelik operasyonda muvazzaf askerlere yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Gaziantep merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK’deki yapılanmasına yönelik operasyonda görevdeki 23 asker hakkında yakalama kararı verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’nün TSK’deki yapılanmasına yönelik mahrem imamlarca ankesör/sabit hattan arandığı belirlenen halen görevde olan 2 yüzbaşı, 20 astsubay ve 1 uzman çavuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Polis ekiplerinin, Gaziantep, İzmir, Ankara, Giresun, Kahramanmaraş, Hatay, Mardin, Kilis, Şırnak, Erzurum, Adana, Ağrı, Hakkari, Kocaeli ve Kırklareli’nde belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

BİR OPERASYON DA ÇANAKKALE’DE

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC’de FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı verildi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik 21 askeri personel hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince Çanakkale merkezli, Gaziantep, Hatay, Ağrı, Kahramanmaraş, Niğde, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Hakkari, Kırıkkale ve KKTC’de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 9 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

 

BALIKESİRDE 11 ASKERE OPERASYON! 

FETÖ operasyonları devam ediyor

Balıkesir’de FETÖ’nün askeri kanadına yapılan operasyonda yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Balıkesir Valiliğinden edinilen bilgiye göre, il genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 26 Ağustos 2019 günü yapılan operasyonda, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan by lock kullanıcısı 1 şüphelisi Edremit ilçesinde ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında ankesör/kontörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları değerlendirilen biri ihraç 4 hava astsubay, 5 deniz astsubay, 2 kara astsubay olmak üzere toplam 11 hedef şahsın yakalanmasına yönelik 20.08.2019 günü Balıkesir merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli SEGBİS ile alınan ifadeleri akabinde tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol tedbirinin uygulanması kararıyla serbest bırakıldı. 26.08.2019 günü adli mercilere sevk edilen 5 şüpheliden 3 şahıs adli kontrol tedbirinin uygulanması kararıyla serbest bırakıldı, 2 şüpheli ise tutuklanarak ceza evine gönderildi. Firari olan 1 şüphelinin aranmasına devam edildiği öğrenildi. 

 

GÖZALTINA ALINAN ASTSUBAY TUTUKLANDI! 

Tekirdağ’da gözaltına alınan astsubay fetö’den tutuklandı

TEKİRDAĞ’da görev yaptığı birlikte FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınan astsubay Ö.Ç., tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak suçlaması ile hakkında yakalama kararı çıkarılan astsubay O.Ç., Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince görev yaptığı 95’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda gözaltına alındı. Savcılığın verdiği arama kararına istinaden O.Ç.’nin evinde yapılan aramada ise 3 adet akıllı cep telefonu ve bir adet görev silahı tabancaya el konuldu.

Astsubay  O.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen mahkemede SEGBİS aracılığı ile verdiği ifade sonrası tutuklandı.

 

***

 

Adana’daki FETÖ/PDY davası

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “mahrem imamları” ile ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiği öne sürülen tutuklu eski astsubay sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık H.B. ile avukatı katıldı.

Sanık H.B. savunmasında örgütle lise yıllarında tanıştığını ve “Seni daha iyi sınava hazırlarız” teklifi üzerine yapıya ait evlere gitmeye başladığını söyledi. Askeri okullara hazırlanırken kendisiyle “Burak” kod adlı örgüt mensubunun ilgilendiğini belirten sanık H.B, “Askeri okulda benimle ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleşen kişi Burak kod adlı şahıstı. Van’a tayinim çıktığında ise örgütsel olarak Burak’tan üst konumda bulunan İdris kod adlı şahıs benden sorumlu oldu. Bu yapı içerisinde bulunduğum için çok pişmanım.” dedi.

Tanık M.S.D. ise sanık H.B. ile devre arkadaşı olduğunu belirterek “2013 yılında astsubay meslek yüksek okulu sınavlarına hazırlanırken H.B. ile yapıya ait evlere gittik. Bize askeri okul mülakatlarında nasıl davranmamız gerektiğini anlattılar. Burak kod adlı şahıs bizimle ilgileniyordu. Göreve başladığımızda da Burak ankesörlü hatlardan bizi arıyordu.” ifadesini kullandı.

Değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı ise sanığın etkin pişmanlıkta bulunma isteğinin varlığı ve tutuklulukta kaldığı süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanık H.B’nin etkin pişmanlıkta bulunma isteğinin varlığı ve tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.