Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

3 ASKERİMİZİ ONLAR MI ŞEHİT ETTİ?

3 ASKERİMİZİ ONLAR MI ŞEHİT ETTİ?
28 Kasım 2016 11:37
49

 

Sputnik’in Nezavisimaya gazetesinden aktardığı habere göre, cuma ve cumartesi günü Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında arka arkaya yapılan telefon görüşmelerine dikkat çekti.

 

 

  
Rus Nezavisimaya gazetesinin iddiasına göre, geçen hafta Suriye topraklarında 3 Türk askerinin şehit edilmesi, ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerinin provakosyonu olabilir. Gazeteye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuyla ilgili arabuluculuk yaparak Türkiye-Suriye arasındaki olası savaşı önledi.

 

 

Sputnik’in Nezavisimaya gazetesinden aktardığı habere göre, cuma ve cumartesi günü Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında arka arkaya yapılan telefon görüşmelerine dikkat çekti. Gazeteye konuşan askeri diplomasi kaynakların iddiasına göre, Erdoğan’ın Kremlin’i araması Suriye’nin kuzeyinde 3 Türk askerinin şehit edilmesiyle ilgili. Haberde, Ankara’nın olayla ilgili Şam’ı suçladığına ve Türk basınında Türkiye ve Suriye arasında olası geniş çaplı savaşın çıkabileceği yönünde yapılan yazılara da dikkat çekildi.

 

 

Gazetenin kaynaklarının iddiasına göre, Putin telefon görüşmesinde Erdoğan’ı şu konuda ikna etmeyi başardı: Söz konusu hava saldırısıyla ilgili Moskova ve Şam’ın hiç bir ilişkisi bulunmamakta.

 

 

Gazete, “Türkiye’nin Suriye’de düşürdüğü Rus savaş uçağı faciasının yıldönümüyle ilgili ABD başkanlığındaki koalisyon güçleri provakosyon yapmış olabilir” iddiasında bulundu.

 

 

Haber kaynaklarına göre, bu olayın arkasında ne Moskova ne de Şam var. Gazete, “Erdoğan’ın Rusya’ya yönelik tutumu olumlu. Görüşmeler yapıcı bağlamda gerçekleştirildi” cümleleri yer aldı.

 

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in, hayatını kaybeden Türk askerleriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı taziyelerini ilettiğini söyledi.

 

 

 

 ‘MOSKOVA VE ANKARA BÖLGEDE SIKI İŞBİRLİĞİ YAPACAK’

 

 

Gazetenin iddiasına göre, Erdoğan-Putin arasındaki ikinci telefon görüşmesi ise Suriye-Türkiye sınırındaki patlamayla ilgili. Gazete, bazı görüş ayrılılıklarına rağmen Moskova ve Ankara’nın terörle mücadelede ve bölgede tarafların barıştırılması için daha sıkı işbirliği yapacağını vurguladı.