Dolar 32,6064
Euro 34,8200
Altın 2.513,44
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

25 BİN LİRA İÇİN AİLE FACİASI YAŞANDI…

25 BİN LİRA İÇİN AİLE FACİASI YAŞANDI…
31 Aralık 2018 19:50
178

Kız kardeşi ve eşini 25 bin lira alacağı için öldürmüş

İzmir’in Bergama ilçesinde kız kardeşi Nesrin Cengiz (43) ve eşi Taner Cengiz’i (44) tabancasıyla vurarak öldüren emekli uzman çavuş Ali Rıza Avcı (55) tutuklandı. Avcı, borç olarak verdiği 25 bin TL’yi damatlarının geri ödememesi nedeniyle cinayeti işlediğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi Seyfi Bey Sokak’taki 2 katlı bir binanın üst katında annesi ile yaşayan emekli uzman çavuş Ali Rıza Avcı, dün saat 11.00 sıralarında kız kardeşi Nesrin Cengiz ve eşi Taner Cengiz’in yaşadığı alt kattaki daireye indi. İddiaya göre Ali Rıza Avcı ile bir kahvede garson olarak çalışan damatları Taner Cengiz arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın uzaması üzerine Avcı, belinden tabancasını çıkartıp Cengiz’e doğrultu. Bu sırada aynı odada 8 yaşındaki oğlu K.A.C.ile bulunan Nesrin Cengiz, eşi Taner Cengiz’i korumak için ağabeyinin önüne geçti. Ağabeyi Avcı’nın tabancasından çıkan kurşunla göğsünden vurulan kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Avcı, ardından tabancasını Taner Cengiz’e doğrultup kurşun yağmuruna tuttu. Taner Cengiz de olay yerinde yaşamını yitirdi.

ÇOCUK, ANNE VE BABASININ BAŞINDA AĞLARKEN BULUNDU

Avcı, olaydan sonra Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip ’Kardeşim ve kocasını öldürdüm’ diyerek teslim oldu. Bunun üzerine adrese giden sağlık ve polis ekipleri, çiftin çocukları K.A.C.’yi anne ve babasının cesetleri başında ağlarken buldu. K.A.C., sakinleştirilip yakınlarına teslim edildi. Cengiz çiftinin cesetleri ise polis ve savcının olay yerindeki incelemelerini ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

TABANCA TUTUKLUK YAPMIŞ

Gözaltına alınan Avcı’nın polisteki ve adliyedeki ifadelerinde “Taner Cengiz’e 25 bin lira borç vermiştim. Olay gün istemek için evlerine gittim. Ancak beni geri çevirdi. Bunun üzerine tartıştık. Kavga çıktı. Bu sırada tabancamı çıkardım, kız kardeşim eşini korumak için önüne geçti. Amacım kardeşimi yaralayıp, yere düşürerek eşini korumaya çalışmasını engellemekti. Kardeşim vurulup düştükten sonra bir el damadımızın başına ateş ettim. Ardından tabancam tutukluk yaptı. Mekanizmayı peş peşe dört kez çektim. Dört mermiyi dışarı attıktan sonra tekrar tabancamı yerde yatan damadımıza doğrultup, 7 kez başına 1 kez de göğsüne ateş ettim” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından dün gece adliyeye sevk edilen Avcı tutuklandı. Ali Rıza Avcı’nın uzman çavuş olarak görev yaptığı sırada psikolojik sorunları nedeniyle malulen emekli edildiği öğrenildi.

Öte yandan polisin çilingir yardımıyla kapısını açarak girdiği Avcı’nın evinde bulunan ruhsatsız 2 pompalı tüfeğe el konuldu.

 

Kardeşini ve eniştesini öldüren uzman çavuş tutuklandı 

Kardeşini ve eniştesini öldüren cani tutuklandı Ağabeyinin öldürdüğü kadın ve kocasının cenazeleri ailesi tarafından alındıİZMİR – İzmir’de 8 yaşındaki çocuklarının gözü önünde kardeşini ve eniştesini öldüren emekli uzman çavuş Ali Rıza A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 Ağabeyinin öldürdüğü kadın ve kocasının cenazeleri ailesi tarafından alındı

İzmir’de 8 yaşındaki çocuklarının gözü önünde kardeşini ve eniştesini öldüren emekli uzman çavuş Ali Rıza A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öldürülen karı kocanın cenazeleri ise otopsilerinin yapıldığı İzmir Adli Tıp Kurumundan ailesi tarafından teslim alındı. 

İzmir’in Bergama ilçesinde, dün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda emekli uzman çavuş Ali Rıza A. (55), tartıştığı eniştesi Taner Cengiz ve kardeşi Belkıs Cengiz’i vurdu. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ali Rıza A.’nın şok itirafının ardından sağlık ekipleriyle olay yerine giden polis ekipleri Cengiz çiftinin cansız bedenleri başında bekleyen 9 yaşındaki çocuklarını buldu. 
Tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Ali Rıza A.’nın tutuklandığı bildirildi. 

Yan yana toprağa verilecek 

Acı olayın ardından otopsileri yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna getirilen Cengiz çiftinin cenazeleri, ailesi tarafından alındı. Belkıs ve Taner Cengiz’in cenazeleri, toprağa verilmek üzere Bergama’ya gönderildi.

 İzmir’in Bergama ilçesinde, emekli uzman çavuş Ali Rıza Avcı’nın, tabancayla öldürdüğü kardeşi Belkıs Cengiz ve eşi Taner Cengiz için bugün ikindide Bergama Hatuniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Cengiz çiftinin yakınları ve sevenleri katıldı.

Çifti için ayrı ayrı kılınan namazın ardından cenazeler, Taner Cengiz’in Gaziosmanpaşa Mahallesi, Pir Sultan Abdal Caddesi’ndeki baba evine getirildi. Cenazeler evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Nesrin Cengiz, oğlunun ve gelinin tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Fenalaşan anne Nesrin Cengiz, yakınları tarafından kucaklanıp, eve götürüldü. Burada, yüzü yıkanan Cengiz, kendine geldi. Evin önünde hellalik alınmasının ardından cenazeler ilçe mezarlığına götürülüp, yan yana toprağa verildi.

KARDEŞİNİ ARAYIP TAŞICAĞINI SÖYLEMİŞ’

Yaşamını yitiren Taner Cengiz’in olaydan bir saat önce İstanbul’da yaşayan kız kardeşi Yeliz Cengiz’i arayıp, “Bıktım artık. Yine kayınbiraderimle kavga ettik. Bu gidişle ya o beni ya da ben onu öldüreceğim. En kısa zamanda ev kiralayıp, başka bir yere taşınacağım” dediği öğrenildi.

Öte yandan olayda kızı Belkıs Cengiz ölümü, oğlu Ali Rıza Avcı’nın ise cezaevine girmesiyle yalnız kalan Saadet Avcı’nın (83) devlet tarafından huzurevine yerleştirileceği öğrenildi. Saadet Avcı, kızının yaşadığı evin üst kadında oğlu Ali Rıza Avcı ile birlikte oturuyordu.