Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

24 İLDE OPERASYON! 34 MUVAZZAFA YAKALAMA KARARI…

24 İLDE OPERASYON! 34 MUVAZZAFA YAKALAMA KARARI…
5 Aralık 2018 09:20
110

24 ilde FETÖ operasyonu: 34 muvazzaf askere yakalama kararı

34 muvazzaf asker için yakalama kararı

Konya merkezli 24 ilde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 34 muvazzaf askerden 15’i gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmaları sürüyor.

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu askeri personel ve bunlardan sorumlu olduğu tespit edilen 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Konya merkezli 24 ilde, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor

 

***

CENNET LİSTESİNDEN 96 GÖZALTI KARARI!

FETÖ’nün cennet listesinden 96 gözaltı kararı

İstanbul’da FETÖ operasyonunda 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 55’i gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün sözde “cennet listesi”nde yer aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 96 şüpheliden 55’i yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaynak Holding ve bağlı şirketlerine ilişkin soruşturma çerçevesinde yapılan aramalarda elde edilen ve aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, Kemal Batmaz, Harun Şahin ve 17-25 Aralık kumpasını düzenleyen resmi görevlilerin de bulunduğu bin kişilik sözde “cennet listesi”nde yer alan 96 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte düzenledikleri eş zamanlı operasyonda zanlılardan 55’ini yakaladı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalar devam ediyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, örgüt üyelerinin motivasyonunu artırmak ve çözülmelerini engellemek için listenin başına “mizandan kırmızı pasaportla geçecekler” diye yazdırdığı öğrenildi

 

***

 

3 KİŞİ YAKALANDI

Tekirdağ’da FETÖ operasyonunda 3 kişi yakalandı

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, 3 kişi yakalandı

Tekirdağ’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen N.Ö, E.E. ve S.D. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

***

 

ZONGULDAK MERKEZLİ OPERASYON

Zonguldak merkezli FETÖ operasyonunda 7 gözaltı

FETÖ/PDY’nin TSK’daki “kripto” yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) “kripto” yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında “ardışık arama ve kripto şifreleme” yöntemlerini kullandıkları iddia edilen 6 muvazzaf asker ile KHK ile ihraç edilen 2 askeri öğrenci hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Zonguldak, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Yozgat ve Siirt’te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

***

 

İSTANBUL’DA 16 GÖZALTI

İstanbul’da FETÖ’nün TSK yapılanması operasyonu: 16 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında muvazzafların bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı

 

***

 

SAMSUN’DA HÜCRE EVİNE OPERASYON

Samsun’da FETÖ’nün hücre evlerine operasyon: 4 gözaltı

Samsun’da FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, aranan 4 kişi hücre evlerinde gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerince Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi’nde FETÖ’nün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı 2 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Ankara’da örgütün “emniyet mahrem hizmetler yapılanmasında” olduğu değerlendirilen İsmail Ç. ile eşi Yasemin Ç. yakalandı.

Haklarında Ankara’daki mahkemelerce yakalama kararı verilen şüphelilerin ikişer ByLock kaydı bulunduğu belirlendi.

Ekiplerin aynı mahalledeki bir başka adrese düzenledikleri operasyonda ise örgütün “Ağrı il eğitim danışmanı” ve “askeri mahrem yapı” içerisinde olduğu şeklinde bilgiler bulunan Semih T. ile eşi Ayşe T. de gözaltına alındı.

Haklarında Erzincan’daki mahkemelerce yakalama kararı olan şüphelilerden Semih T’nin 4, Ayşe T’nin de bir ByLock kaydı bulunduğu tespit edildi.

Zanlıların Bank Asya’da hesabı ve örgüte müzahir şirketlerde SGK kayıtları olduğu da öğrenildi.

 

***

 

A5 KATEGORİSİNDEKİ, KOMİSERE HAPİS CEZASI

FETÖ’nün ‘A5’ kategorindeki eski komisere hapis cezası

Gaziantep’te FETÖ/PDY’ye yönelik davada, örgüte teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı en üst seviyedekilerin yer aldığı “A5” kategorisinde bulunan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Yılmaz Yalçındağ ile avukatı katıldı.

Sanık Yalçındağ, ByLock kullandığı yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını savundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın ByLock kullandığını, örgüte teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı en üst seviyedekilerin yer aldığı “A5” kategorisinde bulunduğunu belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yalçındağ’a, “terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, yurt dışı çıkış yasağının devamına hükmetti.

 

***

 

Fetö’nün Kilit İsimlerine Operasyon: 11 Gözaltı

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonda biri astsubay 11 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ta çok sayıda adrese operasyon düzenledi. 

Operasyonlarda, değişik illerden terör örgütü üyesi olmaktan aranan M.Ö., F.K., F.P., A.S., D.K., N.K., Ü.K., F.K., A.T., M.G. ve M.Ç. isimli 11 kişiyi bağlantılı adresler ve gaybubet evlerinde yakaladı. Gözaltına alınan şahısların tamamının örgütün şifreli kripto haberleşme ağı olan ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. 

Arama yapılan adreslerde çok sayıda dijital veriye el konuldu. 1’i astsubay, biri Pazarcık ve Göksun ilçelerinin sözde imamı, 3’ü kadın 11 kişi terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. 

Şüphelilerin İstanbul, Hatay, Antalya ve İzmir’de aranan FETÖ’nün kilit isimleri oldukları öğrenildi.