Dolar 32,5125
Euro 34,5573
Altın 2.493,09
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 17°C

142 KİŞİYE YAKALAMA KARARI!

142 KİŞİYE YAKALAMA KARARI!
8 Mart 2017 13:20
98

 

İstanbul merkezli 32 ilde FETÖ operasyonu düzenleniyor. Soruşturma kapsamında 142 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 142 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar üzerine harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 40 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında “ByLock” kullanıcıları ve TSK’dan sorumlu sözde sivil imamlar da bulunuyor.

 

 

 

SORUŞTURMADA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

 

 

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla ise konuyla ilgili yaptığı haberinde, FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasının alt yapısını oluşturdukları öne sürülen, ‘Talebe mesulu’ ‘Okulcu’ ‘Doktor’ ‘Ev abileri’ ‘Eyalet abisi’ konumundaki 142 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararıyla ilgili 6 aydır İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışma yürüttüğünü yazdı. Haberde, örgütün halen TSK içindeki muvazzaf subaylarla bağlantılı olduğu belirtildi ve hakkında gözaltı kararı verilen Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasının sivil ayağının askeri liselerde iki farklı çalışma yöntemi uyguladıkları ifade edildi.

 

 

 

Soruşturmanın muazzaf subaylara da sıçrayabileceğine dikkat çekilen haberde şu bilgiler verildi:

 

 

Bu kişilerin, askeri liselerde iki farklı çalışma yöntemi uyguladıkları tespit edildi. Bunlardan ilki, ailesi FETÖ’cü olan çocuklar örgüt evlerinde çalıştırılarak sınavlara hazırlanıyor, çalınan askeri liselere giriş sınavı soruları bu çocuklara ezberletiliyordu. İkinci yöntem ise devşirme yöntemiydi. Anadolu’dan gelerek askeri liseleri kazanan öğrenciler, okul sıralarına oturduğu andan itibaren örgüt devreye giriyor, bu askeri lise öğrencilerini devşirerek FETÖ’ye kazandırıyorlardı.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre, Askeri Liseler’deki takibi, gelişimi, örgüt için gelecekte sağlayacağı fayda, özel hayatı, ‘Doktor’ adı verilen örgüt mensupları tarafından yapılıyordu. Askeri lise öğrencilerinin mezun olmasından sonra ise devreye ‘Hususi abileri’ devreye giriyordu.

 

 

 

HATAY MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 104 GÖZALTI

 

 

Hatay merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda aralarında profesörlerin de bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı.

 

 

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda, örgütün haberleşme programı Bylock kullandıkları ve örgütle bağlantısı bulundukları iddiasıyla Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Kahramanmaraş, Antalya, Isparta, Batman ve Konya’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıtı. Operasyonda 104 şüpheli gözaltına alınırken bu kişilerin arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde görevli çok sayıda profesör, doçent ve yardımcı doçent olduğu bildirildi.

 

 

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

 

 

KAYSERİ’DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 12 KADIN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

 

 

Kayseri’de FETÖ/PDY’nin kriptolu iletişim programı ByLock’u kullandıkları öne sürülen 21 kadın öğretmenden 12’si tutuklandı.

 

 

Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 kadın öğretmenden gözaltındaki 21’i, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’ne getirildi. Zanlılar buradaki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Hakim karşısına çıkan öğretmenlerden Ayşe Özdil, Esra Doğan, Hatice Karabulut, Hilal Taşar, Mahinur Kübra Avşar, Meral Yılmaz, Tuğbanur Tomakin, Ülkü Tokul, Zehra Şahin, Fatma Nurdan Adıyaman, Hacer Göregen ve Gül Durak tutuklanarak cezaevine konuldu. Öğretmenlerden 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

 

FETÖ İMAMLARI OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA

 

 

Konya merkezli 31 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada örgütün imamları olduğu ileri sürülen 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı, 38 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

 

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgüt yapılanmasında terör örgütünün il, ilçe, bölge, ünite imamları, talebe mesulü bölge muhasebecisi, eyalet mesulü, sohbet hocaları olduğu ileri sürülen 100 kişi belirlendi. Bu kişiler hakkında ‘Örgütün il yöneticiliğini yapmak, örgüte üye olmak, örgüte finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

 

 

Yakalama kararının ardından da 23 Şubat’ta Konya merkezli 31 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 38 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

 

 

 

ADANA MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON

 

 

Adana’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda emniyet müdürleri ve polislerin de olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

 

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütlü bağlantısı olduğu iddia edilen kişilere yönelik Adana merkezli İstanbul, İzmir, Kayseri, Osmaniye, Antalya ve Hatay’da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, aralarında emniyet müdürleri ve polislerin de olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

 

 

Adana’da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, diğer illerde gözaltına alınanların ise gün içinde Adana getirileceği belirtildi.

 

 

 

ESKİŞEHİR’DE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

 

 

Eskişehir’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 17 emniyet mensubundan 14’ü ile 1 emekli jandarma astsubay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 1’i savcılık tarafından, 2’si de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 15 şüpheli Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

 

 

O GENERALLERİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI! TIKLAYINIZ…