Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C

O POLİSLER AÇIĞA ALINDI!

O POLİSLER AÇIĞA ALINDI!
16 Kasım 2019 19:05
116

O polisler açığa alındı

Tokat’ın Erbaa İlçesinde bir vatandaşa küfür edip tekme tokat dövdükleri kameralara yansıyan polisler hakkında valilik açıklama yaptı. Tokat valiliği polislerin orantısız güç kullandığını belirterek açığa alındıklarını ve yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Erbaa’da alkollü ve ehliyetsiz olarak araç kullandığı ve bu yüzden polisleri görünce korkup kaçtığı iddia edilen O.A. isimli gencin polisler tarafından yakalanıp, yere yatırıldıktan sonra küfür edilip tekme tokat dövülmüştü. Gencin, “Abi korktum, vallahi korktum” demesine aldırış etmeden tekme tokat atmaya devam eden polisler, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilmişti.

AÇIĞA ALINIP SORUŞTURMA AÇILDI

Sözcü’de yayımlanan görüntüler üzerine harekete geçen Tokat Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada polislerin orantısız güç kullandığını belirten valilik, “Bazı internet haber sitelerinde, Erbaa’da polislerin orantısız güç kullandıklarına dair gizli olarak çekilen bir videonun yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Vatandaş hakkında yapılan bir suç isnadı ile ilgili yapılan yakalama işlemi sırasında Erbaa İlçemizde görevli polislerin orantısız güç kullandıkları değerlendirildiğinden haklarında görevden uzaklaştırma işlemi yapılmıştır. Ayrıca gerekli yasal soruşturma da başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

İsmail AKDUMAN