Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI!

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI!
4 Ekim 2019 09:27
542

Hatay’dan acı haber: 2 asker şehit

Hatay’ın Belen ilçesinde, jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu iki uzman çavuş şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Devriye görevi yapan İl Jandarma Komutanlığına ait zırhlı araç, Belen-Amanos Dağları bölgesinde devrildi.

Kazada yaralanan 7 asker, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan iki uzman çavuş, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

ŞEHİDİN GAZİANTEP’TEKİ BABAEVİNDE YAS

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç’in Gaziantep’teki babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve askeri yetkililer, şehit Dinç’in merkez Şahinbey ilçesi Kurbanbaba Mahallesi’ndeki evine giderek, oğullarının şehadet haberini verdi.

Haberi duyan Dinç’in yakınları ve vatandaşlar, taziye için şehidin babaevine geldi. Şehidin ailesi taziyeleri kabul ederken, babaevine Türk bayrağı asıldı ve sokağa taziye çadırı kuruldu.

TOKAT’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin’in (41) acı haberi, Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Baba Ali Seçgin ile anne Havva Seçgin’e 3 çocuklarından 2’ncisi olan Seçgin’in acı haberini, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan ve Turhal İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aksoy Ağtürk verdi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından çok sayıda aile yakını, Seçgin Ailesi’nin evine akın etti. Şehidin evi ile sokağına Türk bayrakları asıldı.

Sema Seçgin ile evli olduğu ve çocuğu bulunmadığı öğrenilen Şehit Kadir Seçgin’in cenazesi, akşam saatlerinde ilçeye getirilecek ve yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

 

Hatay’da şehit düşen askerler memleketlerine uğurlandı

Hatay’ın Belen ilçesi kırsalında jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler memleketlerine yollandı.

Hatay’ın Belen ilçesi kırsalında jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç ve Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin’in cenazeleri düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi.

İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç ve Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin’in naaşları Türk bayrağına sarılırken şehitlerin cenazeleri görev yaptıkları Dörtyol ilçesi Karahasan Paşa Kışlası’na getirildi.

Düzenlenen törene şehitlerin yakınlarının yanı sıra Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç’in naaşı memleketi Gaziantep’e, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin ise memleketi Tokat’a uğurlandı.

 

ŞEHİDİN CENAZESİ TOKAT’A GETİRİLDİ

Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin’in cenazesi Hatay’da yapılan törenin ardından askeri uçakla memleketi Tokat’a getirildi. Şehidin cenazesini havaalanında Vali Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, il protokolü, şehidin Babası Ali Seçgin ile yakınları karşıladı.  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin’in cenazesi, Turhal Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak, Turhal Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehit Seçgin’in cenazesi Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde yarın öğle namazı sonrası düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
11 Şubat 2019 23:29
2

Son dakika: Şehit askerlerin isimleri belli oldu

İstanbul’da akşam saatlerinde askeri helikopterin düşmesiyle ilgili birçok isimden açıklama ve başsağlığı mesajı geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız.” dedi. Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şehit askerlerin isimlerini duyururken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da bir mesaj paylaşıldı.

 

SAVCILIK AÇIKLADI… ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kazaya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan şu açıklama yapıldı:

11.02.2019 günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı, Olay esnasında helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu, Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile iki Cumhuriyet Savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı, Gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği, Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği, Hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.

 

BAKAN AKAR’DAN MESAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da şu mesaj paylaşıldı:

“Silah arkadaşlarımız, 11 Şubat 2019’da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter adresinden paylaşılan görselde ‘Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük…’ yazısı dikkat çekti.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım:

“Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi’nde çevre apartmanlara ve vatandaşlarımıza zarar gelmesin diye site bahçesine kendisini savurarak zorunlu iniş yapmak isteyen askeri helikopterdeki 4 kahraman askerimiz şehit düşmüştür.

Kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, şehit ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak:

“Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

“İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu:

“İstanbul’da askeri helikopterimizin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli:

“İstanbul’da düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

“Çekmeköy’de meydana gelen elim helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlik mertebesine ulaşan ruhları şad olsun. Hepimizin başı sağ olsun.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:

“İstanbul’daki helikopter kazasında şehir olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sebebiyle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın zarar görmemesi için büyük gayret gösteren kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız. Başımız sağolsun.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

“İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“Türk Milleti’nin başı sağ olsun! İstanbul Çekmeköy’de düşen askeri helikopterimizde Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânlarını cennet, ruhlarını şad eylesin.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

İstanbul’da askeri helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyor, bölge sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kazada yaralanan 4 askerimizin şehadet haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi: 

İstanbul’da yaşanan elim helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer:

İstanbul’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş:

“Çekmeköy’de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu:

Çekmeköy’de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Milletimizin ve Türk Silahlı kuvvetlerinin başı sağolsun”