Dolar 32,4191
Euro 34,4513
Altın 2.489,43
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 16°C

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN EN AZ LİSE MEZUNU PERSONEL ALIM İLANI

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN EN AZ LİSE MEZUNU PERSONEL ALIM İLANI
12 Ocak 2021 17:02
254

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) en az lise mezunu personel alım ilanı! Son başvuru ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) takımlı işçi alımı müracaatları tam gaz devam ediyor. Yayınlanan ilan ile son müracaat tarihi ve koşulları tüm ayrıntıları ile belirtildi. Adaylardan en az KPSS 60 puan alma kaidesi aranıyor. Pekala 2021 yılının başında gerçekleştirilecek takımlı işçi alımı müracaat kaideleri neler? Müracaat ne vakit sona erecek? İşte detaylar…

 MÜRACAATLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı memur alımı başvuruları  28 Aralık 2020 tarihi le başlayacak ve 15 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. Başvurular yalnızca https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Kıyı Güvenlik Akademisi Başkanlığı İşçi Temin Sistemi’’ üzerinden e-Devlet kapısı üzerinden alınacak.

 

MÜRACAAT KOŞULLARI

Jandarma Genel Komutanlığı Müracaat Kaideleri;

a. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
b. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci hususunda belirtilen genel ve özel kaideler ile Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Temeller Hakkında Bakanlar Heyeti Kararı’nda belirtilen kaidelere sahip olmak.
c. Müracaat tarihi [(internetten yapılan müracaatın son günü (15 Ocak 2021)] itibariyle 18 yaşını tamamlamış yahut Türk Uygar Kanunun 12’nci unsuruna nazaran kazai rüşt kararı almış olmak.
ç. Türk Ceza Kanununun 53’üncü unsurunda belirtilen müddetler geçmiş olsa bile; taammüden işlenen bir hatadan ötürü bir yıl yahut daha fazla müddetle mahpus cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı cürümler, Anayasal tertibe ve bu tertibin işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimadı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, hatadan kaynaklanan malvarlığı kıymetlerini aklama yahut kaçakçılık hatalarından mahkûm olmamak.
d. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
e. Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Kıyı Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sıhhat nedenleri hariç rastgele bir nedenle çıkarılmamış olmak,
f. Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Temeller Hakkında Bakanlar Konseyi Kararında Kontratlı işçinin “Hizmet kontratı temellerine alışılmamış hareket etmesi nedeni ile kurumlarınca mukavelesinin feshedilmesi yahut mukavele periyodu içinde mukaveleyi tek taraflı feshetmesi halinde fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının kontratlı işçi konumlarında tekrar istihdam edilemez” kararı amirdir. Adayların müracaatlarında bu karar temelleri doğrultusunda hareket edecektir.
g. Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veyahut ertelenmiş (tecilli) yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak yahut yapmış sayılacak halde muaf olmak.
ğ. Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal yahut yasadışı uzantılarının aksiyonlarına, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
h. Müracaat tarihinde rastgele bir siyasi partiye üye olmamak,
ı. Müracaat kılavuzundaki Tablo-1’deki takım unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.
i. Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi imtihanı ve/veya mülakat imtihanında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sıhhat Yeteneği Yönetmeliği kararlarına nazaran “Devlet Memuru Adayı Olur” kararlı sıhhat raporu almış olmak.
j. 2020 yılında yapılan Kamu İşçisi Seçme İmtihanına (2020 KPSS) girmiş olmak ve Tablo1’deki unvanların karşısında belirtilen puan tipinden en az 60 puan almış olmak.
k. Yabancı Lisan İmtihanı (YDS) puanı istenilen unvanlara başvuran adaylar için, son beş yıl içerisinde YDS’ye girmek ve Tablo-1’deki unvanların karşısında belirtilen puan çeşidinden en az B seviyesinde puan almış olmak.
l. Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü) unvanına başvuracak adaylar için Tablo-1’de belirtilen 3308 Sayılı Kanuna Nazaran Dizgi Kolunda Ustalık-Kalfalık Dokümanına Sahip Olmak.

ALIM YAPILACAK BÖLÜMLER

Jandarma Genel Komutanlığı Alım Yapılacak Takımlar;

Kontratlı Olarak;

1 Fizyoterapist,
1 Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü),
1 Veteriner Tabip,

1 Mütercim-Tercüman (Rusça),

2 Diyetisyen,

1 Mühendis,

1 Mütercim-Tercüman (Arapça),

1 Kütüphaneci,

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI MEMUR ALIMI RESMİ İLAN İÇİN TIKLAYINIZ