Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

HAKİM ALBAYA TEFECİLİK DAVASI!

HAKİM ALBAYA TEFECİLİK DAVASI!
26 Ocak 2020 09:00
182

Hâkim Albay’a Tefecilik Davası!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde görevli Hâkim Albay F.O.C. ile Profesör olan eski eşi F.B. hakkında, tefecilik yapmak suçundan dava açıldı.

-Sanık Hâkim Albay’ın mağdur ve şikâyetçisi de kendisi gibi komuta kademesinden bir dönem görev yapan E.A, 2013 yılında beraber görev yaptığı Hâkim Albay F.O.C’den, borç para istedi. Hakim Albay F.O.C, iddiaya göre, aylık yüzde 5 faiz oranıyla senet vermesi halinde borç vermeyi kabul etti.

Aradan geçen sürelerde borçlu komutan ile alacaklı komutan arasında borçların miktarı konusunda sorunlar başlayınca borçlu komutan E.A, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikâyetçi oldu. E.A, şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma da, Hâkim Albay F.O.C’nin ve profesör olan eski eşi F.B.’nin banka hesap hareketleri incelenmeye alındı.

Hesap hareketleri üzerine yapılan bilirkişi incelemesi raporlarında, borç ilişkisinin fahiş faiz oranıyla ilerlediği 2013 ile 2015 tarihlerinde toplam 252 Bin TL’yi müştekinin sanığın hesabına havale ettiğini, müştekinin aldığı bu borcu, ‘Borç ödemesi, senet ödemesi’ gibi açıklamalar yazmak suretiyle 297 Bin TL olarak geri ödediği, bu işlemler sonunda Hâkim Albay F.O.C’nin ve eski eşi F.B’nin, toplam 45 bin 100 TL haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Mağdurun iddiasına göre elden yapılan ödemelerle faiz olarak ödenen miktar 120 bin TL yi aşmakta.Halen bir üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan Albay F.O.C’nin eşi Prof. Dr. F.B’yi de iddianameye sanık olarak ekleyen Cumhuriyet Savcısı, hesap hareketlerinin F.B’nin hesabından yapıldığını, hatta bir kısım borçların ödenememesi nedeniyle Prof.Dr. F.B’nin Eskişehir’de icra takibi yaptığını, mağdurun evinin icra yoluyla satışa çıkarıldığını tespit etti. Cumhuriyet Savcısı, Prof. Dr. F.B’nin ve eski eşi Hâkim Albay F.O.C ile eylem ve fikir birlikteliği içinde hareket ettiğini belirterek, ‘Tefecilik’ suçunun zincirleme olarak işlendiğine karar verdi.Cumhuriyet Savcısı, Hakim Albay F.O.C ve eski eşi Prof. Dr. F.B hakkında, ‘Tefecilik’ suçundan, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Hakkında MSB tarafından açığa alınmak üzere idari soruşturma başlatılan F.O.C. nin meslekten çıkarılmasının talep edildiği öğrenildi. Davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülecekKaynak: Hâkim Albay’a Tefecilik Davası! 

KAYNAK: MEDYAEGE.COM.TR