Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ARAÇ SAHİPLER DİKKAT! 850 LİRA CEZASI VAR…

ARAÇ SAHİPLER DİKKAT! 850 LİRA CEZASI VAR…
24 Kasım 2020 08:00
145

Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor:

Araç Sahipleri Dikkat! 8 Gün Sonra Başlayacak, Yapmayana 885 TL Para Cezası Kesilecek Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren çok kritik bir uyarı yapıldı.

Bilindiği üzere hem sürücülerin, hem yolcuların hem de yayaların can güvenliklerini sağlamak adına havaların soğuması ile beraber başlayan gizli don, buzlanma ve karda kayma gibi istenmeyen trafik kazalarının önlenmesi amacı ile kış döneminde özel kış lastiği ya da zincir takılması gerekiyor. Bazı araçlar için ise zorunlu kış lastiği uygulaması ile cezai yaptırım uygulanıyor.

Peki, zorunlu kış lastiği uygulaması hangi araçları kapsıyor, zorunlu kış lastiği uygulaması 2020 ne zaman başlıyor, kış lastiği cezası ne kadar, kaç lira oldu?

22 Kasım 2020 Pazar 12:35Abone Ol Araç sahiplerini ilgilendiren çok kritik bir uyarı geldi. Kış döneminde meydana gelen trafik kazalarını önlemek, hem can kayıplarının önüne geçmek hem de maddi zararları engellemek adına zorunlu kış lastiği uygulamasına geçilmişti.  

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 2020 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kış lastiği uygulaması için belirlenen tarih açıklandı. Bu senede her sene olduğu gibi 1 Aralık 2020 tarihi itibari ile yasa ile belirlenen araçlarda kış lastiği takmak zorunlu olacak. Yapılan denetimlerde kış lastiği olmadığı tespit edilen araçlara trafik cezası olarak para cezası kesilecek.  1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan 2020 tarihine kadar  devam edecek. Yapılacak olan denetimlerde sadece tarih aralığı dikkate alınacak. Yani o gün kar yağmamış olması ya da yollarda buz olmaması gibi gerekçelerle kış lastiği kullanılmaması gibi kriterler dikkate alınmayacak. 1 Aralık ile 1 Nisan 2020 tarihler arasında yapılan denetimlerde araçta kış lastiği takılı olmaması para cezası kesilmesine neden olacak. 

 

KAYNAK: Emlak 365 | Emlak Haberleri